Trikolor kalács természetesen színezve… Szerintem gyönyörű színei lettek.💚🤎
A fonásnak köszönhetően izgalmas minden szelet – mindegyik egyedi, ahogy csavarodnak a színes kalácstészták a süteményben.
TERMÉSZETESEN SZÍNEZETT KALÁCSTÉSZTÁK
A természetes színezékekkel készített tészták nem csak szépek, de az egészségünkre is jobb hatással vannak, mintha mesterségesen előállított színezékekkel dobnánk fel a süteményeinket.
MATCHA POR
A zöld árnyalatban pompázó tésztát matcha porral színeztem.
A matcha a legegészségesebb teaként híresült el. Rengeteg vitamin és ásványi anyag található meg ebben a vízhajtó hatású teában.
Nincs túl erőteljes íze, finom aromáját gyengéden mégis érezni ekkora mennyiségben, amit ez a kalács tartalmaz.
KAKAÓPOR
A kakaóport talán már nem kell bemutatni, afrodiziákumként is ismerjük már. A barna kalácstészta gyönyörű barna színét a kakaóportól kapta.
Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést is.
A LEGEGYSZERŰBB KALÁCSFONÁS
Ez a trikolor kalács most a legegyszerűbb fonással készült – hármas fonással, a három tészta színét kiemelve. De nyugodtan lehet próbálkozni mindenféle izgalmas fonással is. 🙂
❤
VEGÁN FOSZLÓS TRIKOLOR KALÁCS
Mennyiség: 1 kalács
hozzávalók
a fehér tésztához: 200 g búzaliszt csipet só 4 g szárított élesztő 40 g porcukor 120 ml növényi tej 30 g olvasztott margarin a zöld tésztához: 200 g búzaliszt 2 tk matcha por csipet só 4 g szárított élesztő 40 g porcukor 120 ml növényi tej 30 g olvasztott margarin a barna tésztához: 200 g búzaliszt 2 ek kakaópor csipet só 4 g szárított élesztő 40 g porcukor 120 ml növényi tej 30 g olvasztott margarin kenéshez: 3-4 ek növényi tej 1 ek kókuszvirág cukor
elkészítés
1. 3 féle kalács tésztát készítünk. A fehér tésztához egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat beleöntjük és 5-7 percig dagasztjuk. A zöld és a barna kalácstésztát is ugyanígy készítjük el, csak azoknál a száraz hozzávalókhoz még matcha port (a zöldhöz) vagy kakaóport (a barnához) keverünk. 2. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen másfél órát kelesztjük. 3. Miután megkeltek a tészták, egyenként picit átgyúrjuk őket és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük. 4. Ezt a 3 hengert egymás mellé rakjuk hosszában és a végeiket összenyomjuk, összeillesztjük és elkezdjük összefonni őket. 5. Amikor a végére érünk, a végeiket is összenyomjuk és aláhajtjuk. 6. Kivajazott sütőformába tesszük a kalácsot és 30 percig kelesztjük még. 7. Meleg növényi tejben kókuszvirág cukrot olvasztunk fel és ezzel kenjük le a kalácsot. 8. 175°C-on 35-40 percig sütjük. 9. A formában hagyjuk kicsit hűlni, utána kivehetjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!