Trikolor kalács természetesen színezve… Szerintem gyönyörű színei lettek.💚🤎

A fonásnak köszönhetően izgalmas minden szelet – mindegyik egyedi, ahogy csavarodnak a színes kalácstészták a süteményben.

TERMÉSZETESEN SZÍNEZETT KALÁCSTÉSZTÁK

A természetes színezékekkel készített tészták nem csak szépek, de az egészségünkre is jobb hatással vannak, mintha mesterségesen előállított színezékekkel dobnánk fel a süteményeinket.

MATCHA POR

A zöld árnyalatban pompázó tésztát matcha porral színeztem.

A matcha a legegészségesebb teaként híresült el. Rengeteg vitamin és ásványi anyag található meg ebben a vízhajtó hatású teában.

Nincs túl erőteljes íze, finom aromáját gyengéden mégis érezni ekkora mennyiségben, amit ez a kalács tartalmaz.

KAKAÓPOR

A kakaóport talán már nem kell bemutatni, afrodiziákumként is ismerjük már. A barna kalácstészta gyönyörű barna színét a kakaóportól kapta.

Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést is.

A LEGEGYSZERŰBB KALÁCSFONÁS

Ez a trikolor kalács most a legegyszerűbb fonással készült – hármas fonással, a három tészta színét kiemelve. De nyugodtan lehet próbálkozni mindenféle izgalmas fonással is. 🙂

 ❤


VEGÁN FOSZLÓS TRIKOLOR KALÁCS

Mennyiség: 1 kalács
hozzávalók
a fehér tésztához:
200 g búzaliszt
csipet só
4 g szárított élesztő
40 g porcukor
120 ml növényi tej
30 g olvasztott margarin

a zöld tésztához:
200 g búzaliszt
2 tk matcha por
csipet só
4 g szárított élesztő
40 g porcukor
120 ml növényi tej
30 g olvasztott margarin

a barna tésztához:
200 g búzaliszt
2 ek kakaópor
csipet só
4 g szárított élesztő
40 g porcukor
120 ml növényi tej
30 g olvasztott margarin

kenéshez:
3-4 ek növényi tej
1 ek kókuszvirág cukor

elkészítés
1. 3 féle kalács tésztát készítünk. A fehér tésztához egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat beleöntjük és 5-7 percig dagasztjuk. A zöld és a barna kalácstésztát is ugyanígy készítjük el, csak azoknál a száraz hozzávalókhoz még matcha port (a zöldhöz) vagy kakaóport (a barnához) keverünk.

2. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen másfél órát kelesztjük.

3. Miután megkeltek a tészták, egyenként picit átgyúrjuk őket és lisztezett felületen hengereket formázunk belőlük.

4. Ezt a 3 hengert egymás mellé rakjuk hosszában és a végeiket összenyomjuk, összeillesztjük és elkezdjük összefonni őket.

5. Amikor a végére érünk, a végeiket is összenyomjuk és aláhajtjuk.

6. Kivajazott sütőformába tesszük a kalácsot és 30 percig kelesztjük még.

7. Meleg növényi tejben kókuszvirág cukrot olvasztunk fel és ezzel kenjük le a kalácsot.

8. 175°C-on 35-40 percig sütjük.

9. A formában hagyjuk kicsit hűlni, utána kivehetjük.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük