Imádok palacsintát sütni, néha csak az a baj vele, hogy elveszi az ember idejét, ha a tűzhely fölött áll és hosszú ideig süti a sok-sok palacsintát. (Mert 1-2 darabot sosem csinálunk 🙂

Múltkor készítettem egy tepsis palacsintát, ami egy kis újdonság a “hagyományos” palacsinták helyett. Gyorsan bekeverhető, és míg készülődünk, el is készül a mennyei, illatozó palacsintasütink is.

 ❤


TEPSIS PALACSINTASÜTI

Mennyiség: 1 tepsihez
hozzávalók
30 dkg liszt
csipet só
1 tk sütőpor
3 ek cukor
1 tk vanília kivonat
4 dl tej
2 tojás
tetejére finomságok (én szilvával készítettem most)

elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejet részletekben adagolva, csomómentesre keverjük a tésztát, majd jöhet a többi hozzávaló is bele. 

2. Miután homogén tésztát kaptunk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és gyümölcsöket (vagy magvakat, csokit stb) rakosgatunk bele.

3. 190 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

4. Nekünk úgy volt tökéletes, hogy még kissé nedves volt a közepe, így nem száradt ki, viszont a teteje már kezdett szépen megpirulni.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük