Imádok palacsintát sütni, néha csak az a baj vele, hogy elveszi az ember idejét, ha a tűzhely fölött áll és hosszú ideig süti a sok-sok palacsintát. (Mert 1-2 darabot sosem csinálunk 🙂
Múltkor készítettem egy tepsis palacsintát, ami egy kis újdonság a “hagyományos” palacsinták helyett. Gyorsan bekeverhető, és míg készülődünk, el is készül a mennyei, illatozó palacsintasütink is.
❤
TEPSIS PALACSINTASÜTI
Mennyiség: 1 tepsihez
hozzávalók
30 dkg liszt csipet só 1 tk sütőpor 3 ek cukor 1 tk vanília kivonat 4 dl tej 2 tojás tetejére finomságok (én szilvával készítettem most)
elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejet részletekben adagolva, csomómentesre keverjük a tésztát, majd jöhet a többi hozzávaló is bele. 2. Miután homogén tésztát kaptunk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és gyümölcsöket (vagy magvakat, csokit stb) rakosgatunk bele. 3. 190 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. 4. Nekünk úgy volt tökéletes, hogy még kissé nedves volt a közepe, így nem száradt ki, viszont a teteje már kezdett szépen megpirulni.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!