Lakásillatosítónak sem az utolsó, de az íze és az egészségre gyakorolt hatása miatt mindenképp megéri összedobni ezeket a zabkekszeket.🤗

Én tökmagkrémet készítettem, de tehettek bele mogyoróvajat vagy egyéb magkrémet.
Azonban a tökmagkrém sem nagy ördöngösség, csupán növényi tejet összeturmixoltam a tökmaggal, és így kaptam is egy gyönyörű menta zöld színű krémet.
Legközelebb más recepthez is bevetem, annyira szép volt és egyszerű. Benne vagytok?😍

 ❤


VEGÁN, GLUTÉNMENTES RÉPÁS-KÓKUSZOS-TÖKMAGKRÉMES ZABKEKSZ

Mennyiség: 7 nagyobb keksz
hozzávalók
2 csésze zabpehely
2 ek lenmagliszt
1/2 csésze kókuszreszelék
1 csésze reszelt répa (2 közepes répa)
2 tk sütőpor
1 tk fahéj
csipet só
2 tk vanília kivonat
1/2 tk őrölt gyömbér
3/4 csésze kókuszvirág cukor
3/4 csésze tökmagkrém (1/2 csésze tökmag+1/2 csésze növényi tej)
1 ek durvára vágott tökmag
1 ek napraforgómag

tetejére:
tökmag
kókuszchips
napraforgómag
csíráztatott hajdina

elkészítés
1. A tökmagkrémhez a tökmagot és a növényi tejet krémesre turmixoljuk.

2. A hozzávalókat egy nagy tálban kézzel összedolgozzuk, 5-10 percet pihentetjük a tésztát.

3. Kézzel golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és lenyomkodjuk, hogy keksz formát kapjunk.

4. Tetejére magvakat tehetünk, kicsit nyomkodjuk bele, hogy jobban beletapadjon a díszítés.

5. 180°C-os sütőben 13-15 percig sütjük.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük