Lakásillatosítónak sem az utolsó, de az íze és az egészségre gyakorolt hatása miatt mindenképp megéri összedobni ezeket a zabkekszeket.🤗
Én tökmagkrémet készítettem, de tehettek bele mogyoróvajat vagy egyéb magkrémet.
Azonban a tökmagkrém sem nagy ördöngösség, csupán növényi tejet összeturmixoltam a tökmaggal, és így kaptam is egy gyönyörű menta zöld színű krémet.
Legközelebb más recepthez is bevetem, annyira szép volt és egyszerű. Benne vagytok?😍
❤
VEGÁN, GLUTÉNMENTES RÉPÁS-KÓKUSZOS-TÖKMAGKRÉMES ZABKEKSZ
Mennyiség: 7 nagyobb keksz
hozzávalók
2 csésze zabpehely 2 ek lenmagliszt 1/2 csésze kókuszreszelék 1 csésze reszelt répa (2 közepes répa) 2 tk sütőpor 1 tk fahéj csipet só 2 tk vanília kivonat 1/2 tk őrölt gyömbér 3/4 csésze kókuszvirág cukor 3/4 csésze tökmagkrém (1/2 csésze tökmag+1/2 csésze növényi tej) 1 ek durvára vágott tökmag 1 ek napraforgómag tetejére: tökmag kókuszchips napraforgómag csíráztatott hajdina
elkészítés
1. A tökmagkrémhez a tökmagot és a növényi tejet krémesre turmixoljuk. 2. A hozzávalókat egy nagy tálban kézzel összedolgozzuk, 5-10 percet pihentetjük a tésztát. 3. Kézzel golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és lenyomkodjuk, hogy keksz formát kapjunk. 4. Tetejére magvakat tehetünk, kicsit nyomkodjuk bele, hogy jobban beletapadjon a díszítés. 5. 180°C-os sütőben 13-15 percig sütjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!