Imádom a leveseket! Lehet az leveses leves(😄), vagy krémleves. Na ez most egy igazán krémes, telt leves. A sok zöldség laktató levessé teszi és a krumplitól, finom krémes lesz. A színe pedig önmagáért beszél, egy borús napot is feldob egy ilyen szép árnyalatban pompázó leves látványa. És ha megkóstolja az ember, az ízek magával ragadják. Na, ilyen ez a cukkini krémleves.

Az elkészítéséről videót is láthattok, ha eddig nem jött meg a kedvetek főzőcskézni, akkor talán a további ingerekre meg fog.😉

 ❤


VEGÁN SPENÓTOS CUKKINIKRÉMLEVES

Mennyiség: 4 adag
hozzávalók
1 közepes hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
pár ek olívaolaj
3-5 szem krumpli
kb. 0,5 liter víz
só, bors
2-3 marék bébispenót
2 nagyobb cukkini
kb. 4 dl növényi tej
tálaláshoz: sörélesztő pehely, magvak

elkészítés
1. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük. 

2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, megsózzuk és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje. 

3. Ha megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, a spenótleveleket, borsozzuk, és hozzáöntjük a növényi tejet.

4. Majd, ha puhára főttek a zöldségek, botmixerrel simára turmixoljuk.

5. Ha szükséges, ízesítjük és még egyet forralunk rajta.

6. Tálalhatjuk melegen, de hideg levesként is nagyon finom. Megszórhatjuk sörélesztő pehellyel, magvakkal.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük