Imádom a leveseket! Lehet az leveses leves(😄), vagy krémleves. Na ez most egy igazán krémes, telt leves. A sok zöldség laktató levessé teszi és a krumplitól, finom krémes lesz. A színe pedig önmagáért beszél, egy borús napot is feldob egy ilyen szép árnyalatban pompázó leves látványa. És ha megkóstolja az ember, az ízek magával ragadják. Na, ilyen ez a cukkini krémleves.
Az elkészítéséről videót is láthattok, ha eddig nem jött meg a kedvetek főzőcskézni, akkor talán a további ingerekre meg fog.😉
❤
VEGÁN SPENÓTOS CUKKINIKRÉMLEVES
Mennyiség: 4 adag
hozzávalók
1 közepes hagyma 1-2 gerezd fokhagyma pár ek olívaolaj 3-5 szem krumpli kb. 0,5 liter víz só, bors 2-3 marék bébispenót 2 nagyobb cukkini kb. 4 dl növényi tej tálaláshoz: sörélesztő pehely, magvak
elkészítés
1. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük. 2. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, megsózzuk és felöntjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje. 3. Ha megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, a spenótleveleket, borsozzuk, és hozzáöntjük a növényi tejet. 4. Majd, ha puhára főttek a zöldségek, botmixerrel simára turmixoljuk. 5. Ha szükséges, ízesítjük és még egyet forralunk rajta. 6. Tálalhatjuk melegen, de hideg levesként is nagyon finom. Megszórhatjuk sörélesztő pehellyel, magvakkal.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!