Kókuszkrémmel töltött mazsolás kalács. Nálam ebből mindegyik része jöhet… Nagyon szeretem a kókuszt, mindig megtalálható a konyhámban reszelék, liszt, chips és tejek formájában is.

A mazsoláért nem mindenki van oda, nyugodtan elhagyható a receptből, de szerintem nagyon jól feldobja az ízével és ad egy újabb textúrát a kalácsnak.

És ha már a textúrákról beszélünk…

A KALÁCS TÉSZTÁJA

Sütés után a kalács tésztája szép aranybarna lesz és ropogós a hajtások vonalában.

Izgalmas lisztekkel dobtam fel a tészta állagát és tápanyag tartalmát.

A sima búzaliszthez kevertem még

BARNA RIZSLISZTET

Nagyon szeretem az állagát, fellazítja a tésztát.

KÓKUSZLISZTET

Ha már a kókusz az egyik főszereplője ennek a receptnek, miért ne csempésznénk a tésztába is ebből a finom ízből?

KÓKUSZKRÉM

A kalácstészták között fonódó krém ízvilága uralkodik a kalácsban.

Kókuszos, vaníliás és édes ízek alkotják ezt a világot.

MAZSOLA

Persze, kihagyható, tudom, nem sokan vannak oda érte… De mindenkit arra buzdítok, hogy egy próbát megér. Savanykás-édeskés meglepetésként csücsülnek a kalácshajtások között.

 ❤


VEGÁN KÓKUSZKRÉMES MAZSOLÁS KALÁCS

Mennyiség: 1 kalács
hozzávalók
a kalács tésztához:
100 g búzaliszt
50 g barna rizsliszt
50 g kókuszliszt
csipet só
4 g szárított élesztő
25 g porcukor
90 ml növényi tej
50 g olvasztott margarin

a kókuszkrémhez:
40 g kókuszreszelék
70 g porcukor
70 g puha margarin
2 tk vanília kivonat
csipet citromhéj
1 ek mazsola

díszítéshez:
mazsola

elkészítés
1. A kalács tésztához egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd alaposan összedolgozzuk a tejjel és az olvasztott margarinnal. Gombócot formázunk belőle, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 órát kelesztjük.

2. Addig elkészítjük a kókuszkrémet.
A krémhez a puha margarinnal összedolgozzuk a hozzávalókat és a mazsolát is beleforgatjuk.

3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel.

4. A krémmel megkent tésztát felhengergetjük és összenyomkodjuk a széleit. Hosszában félbevágjuk, az egyik végén hagyhatjuk egybe, úgy könnyebb a hajtogatás.
A kétfelé vágott tésztavéget összefonjuk, a végét összenyomjuk. Kivajazott sütőformába helyezzük.

5. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk.

6. Ezután néhány mazsolát nyomkodunk a tésztába díszítésnek.

7. 180°C-on 20-25 percig sütjük (én légkeverésen sütöttem).

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük