Kókuszkrémmel töltött mazsolás kalács. Nálam ebből mindegyik része jöhet… Nagyon szeretem a kókuszt, mindig megtalálható a konyhámban reszelék, liszt, chips és tejek formájában is.
A mazsoláért nem mindenki van oda, nyugodtan elhagyható a receptből, de szerintem nagyon jól feldobja az ízével és ad egy újabb textúrát a kalácsnak.
És ha már a textúrákról beszélünk…
A KALÁCS TÉSZTÁJA
Sütés után a kalács tésztája szép aranybarna lesz és ropogós a hajtások vonalában.
Izgalmas lisztekkel dobtam fel a tészta állagát és tápanyag tartalmát.
A sima búzaliszthez kevertem még
BARNA RIZSLISZTET
Nagyon szeretem az állagát, fellazítja a tésztát.
KÓKUSZLISZTET
Ha már a kókusz az egyik főszereplője ennek a receptnek, miért ne csempésznénk a tésztába is ebből a finom ízből?

KÓKUSZKRÉM
A kalácstészták között fonódó krém ízvilága uralkodik a kalácsban.
Kókuszos, vaníliás és édes ízek alkotják ezt a világot.
MAZSOLA
Persze, kihagyható, tudom, nem sokan vannak oda érte… De mindenkit arra buzdítok, hogy egy próbát megér. Savanykás-édeskés meglepetésként csücsülnek a kalácshajtások között.


❤
VEGÁN KÓKUSZKRÉMES MAZSOLÁS KALÁCS
Mennyiség: 1 kalács

hozzávalók
a kalács tésztához: 100 g búzaliszt 50 g barna rizsliszt 50 g kókuszliszt csipet só 4 g szárított élesztő 25 g porcukor 90 ml növényi tej 50 g olvasztott margarin a kókuszkrémhez: 40 g kókuszreszelék 70 g porcukor 70 g puha margarin 2 tk vanília kivonat csipet citromhéj 1 ek mazsola díszítéshez: mazsola
elkészítés
1. A kalács tésztához egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd alaposan összedolgozzuk a tejjel és az olvasztott margarinnal. Gombócot formázunk belőle, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 órát kelesztjük. 2. Addig elkészítjük a kókuszkrémet. A krémhez a puha margarinnal összedolgozzuk a hozzávalókat és a mazsolát is beleforgatjuk. 3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. 4. A krémmel megkent tésztát felhengergetjük és összenyomkodjuk a széleit. Hosszában félbevágjuk, az egyik végén hagyhatjuk egybe, úgy könnyebb a hajtogatás. A kétfelé vágott tésztavéget összefonjuk, a végét összenyomjuk. Kivajazott sütőformába helyezzük. 5. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk. 6. Ezután néhány mazsolát nyomkodunk a tésztába díszítésnek. 7. 180°C-on 20-25 percig sütjük (én légkeverésen sütöttem).
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!