3 hozzávaló és nagyjából ugyanennyi perc kell a vegán krémtúró elkészítéséhez.

Hogy mi a fő alapanyag? A tofu.

Volt a hűtőben egy natúr tofum, amit egy sós étel elkészítéséhez vettem még, viszont végül nem sós, hanem egy édes finomság főszereplőjévé vált. Méghozzá nem is akármilyen desszert lett belőle. Nagyon gyors és egyszerű formája a vegán krémtúrónak.

És ezt az elkészült krémet sokféle ételhez felhasználhatjuk. Ehhez is mutatok nemsokára néhány ötletet.

De most ismerkedjünk meg az alap krémtúró recepttel, ami 3 hozzávaló, viszont 1-2 plusz összetevővel izgalmasabbá is varázsolhatjuk az alapreceptet.

TOFUBÓL KRÉMTÚRÓ

Igen, a szokásos tofutömböt én is általában felkockázom és néhány fűszer segítségével életre keltem az ízeket egy serpenyőben. Ez az eddigi tapasztalatom a tofuval leginkább.

Azonban mostanában egyre többet jár a gondolataimban, hogy na nehogymár csak ezt a néhány módját válasszam ennek az alap hozzávalónak a felhasználására. Annyira natúr és variálható dolog a tofu, hogy tényleg csak a fantáziánk szab határt a további izgalmas finomságoknak. Azt hiszem én kijjebb mozdítottam a kerítését a tofu-izgalmak mezejének, aminek egyik nagyszerű eredményét szeretném megosztani Veletek.

Amikor megszületett az ötlet a fejemben és nekiláttam az elkészítésének, én is izgatottan vártam a végeredmény alakulását.

De azt mondhatom, hogy amilyen egyszerű és gyors az elkészítése, annyira nagy meglepetést tud okozni ez a natúr alapból született csodás desszert.

Tehát 3 hozzávaló, amiből az egyiket már tudjátok. A tofu azonban nem elég ahhoz, hogy megkapjuk a krémtúró-hatást.

Szükségünk van egy kis édesítésre, ami az aktuális étrendetekbe beleillő alapanyagból készülhet, legyen az kristálycukor, porcukor, barnacukor, kókuszvirág cukor, eritrit, agavé szirup, méz, vagy az általam használt xilit, azaz nyírfacukor is. De még hosszasan sorolhatnánk az alternatívákat.

Az édes ízt mindig jó dolog kiegyensúlyozni az ételekben. De nem csak emiatt szerepel a citromlé (esetleg citromhéj) a receptben, hanem azért is, mert számomra a túróhoz elengedhetetlen a citrusos aroma. Így mindenképp ajánlom, hogy ez szerepeljen a Ti hozzávalóitok között is. 🙂

Szóval megismertétek a 3 alap hozzávalóját a vegán krémtúrónknak. Jöhetnek az izgalmak? 🙂

IZGALMAS ÍZVILÁG: BAZSALIKOM ÉS EPER

Nálam ezt az izgalmat az eper és a bazsalikom kettőse hozza el. Próbáltátok már ezt a kombinációt? Ha még nem, mindenképp tegyetek vele egy próbát.

A friss ropogós eper és az aromás bazsalikomlevelek találkozása nagyszerű ízvilágot hoz létre, amit ez a vegán krémtúró nagyon szépen felvesz és közvetít.

És mivel előttünk az eperszezon, semmiképp nem hagytam volna ki belőle ezt a receptet sem. 🙂

Emellett készíthetitek még sok más ízesítéssel a krémtúrót. Tényleg csak a képzeletünktől függ a variációk száma.

Egy-két ötletet azért adnék, ha megengeditek:

  • vaníliás
  • mazsolás
  • kókuszos
  • málnás
  • narancsos
  • kakaós
  • fahéjas

Ugye meghoztam a kedveteket valamelyik ízhez? Remélem. 🙂

Majd meséljetek, melyik ízt választottátok, vagy milyen ízben alkottátok meg a saját vegán krémtúrótokat. 🙂 (instagramon be is jelölhettek, hogy lássam, de facebookon is megtaláltok)

VEGÁN KRÉMTÚRÓ FELHASZNÁLÁSI ÖTLETEK

VEGÁN TÚRÓVAL TÖLTÖTT GLUTÉNMENTES PALACSINTA

MINI „SAJTTORTÁK” VEGÁN KRÉMTÚRÓBÓL

VEGÁN KRÉMTÚRÓS KOSÁRKÁK

ÉS TUDJÁTOK,

alapanyagokkal kísérletezni mindig izgalmas dolog; és legyen szó ételallergiáról, ételérzékenységről, választott életmódról vagy „csupán” változatos étrend követéséről, mind-mind helyet adhat ilyen újdonságoknak, akár a hagyományos ízek mellett is.

Tehát, aki teheti és úgy szeretné, ne helyettesítésként használja ezt a „krémtúró” receptet, hanem egy újabb finomságként tekintsen rá. Ezzel nem tiltásként tekintve rá, hanem egy újdonságként, hogy a számtalan alapanyaggal, minél sokszínűbb életmódot folytathassunk.

Akik pedig nem fogyasztanak állati eredetű alapanyagokat, remélem jó alternatívára találtak ebben a vegán krémtúró receptben.

 ❤


VEGÁN, CUKORMENTES KRÉMTÚRÓ 3 HOZZÁVALÓBÓL

Mennyiség: 2-3 adag
hozzávalók
200 g natúr tofu
3 ek xilit (ízlés szerint)
4 ek citromlé

ízesítéshez
5-6 szem friss eper
2-3 levél friss bazsalikom

elkészítés
1. A hozzávalókat összeturmixoljuk, krémesre vagy darabosra, attól függően, milyen állagot szeretnénk elérni. (én botmixerrel szeretek dolgozni)

2. Akár azonnal fogyasztható, de a legjobb ízélményt legalább 2-3 óra hűtőben pihentetés után éri el (ezért ideális előtte való nap elkészíteni akár).

3. Pohárkákba, tálkákba kanalazzuk és friss gyümölccsel díszíthetjük.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük