Egy szuper gyors és egyszerű (akár) húsvéti sütemény ötletként készültek ezek a pudinggal töltött croissant-ok.
Gyors és egyszerű, mert boltban kapható leveles tésztából formáztam meg a kifliket.
A tölteléket bolti pudingból is készíthetitek, de leírtam kétféle otthon készíthető krémet is hozzájuk.
❤
GYORS VEGÁN PUDINGGAL TÖLTÖTT CROISSANT
Mennyiség: 5-6 croissant
hozzávalók
1 csomag vegán leveles tészta vaníliás töltelékhez: 100 ml növényi tej + 50 ml 1 ek keményítő 2 ek cukor 2 tk vanília kivonat csipet kurkuma (opcionális) 15 g margarin csokoládés töltelékhez: 100 ml növényi tej + 50 ml 1 ek keményítő 2 ek cukor 1 ek kakaópor 1 tk rum aroma 4 kocka étcsokoládé 15 g margarin
elkészítés
1. A leveles tésztát kitekerjük, háromszögeket vágunk belőle és feltekerjük azokat kifli formára. 2. 200°C-on (légkeverésen) 15-20 perc alatt szép barnára sütjük. 3. Elkészítjük a pudingokat. A vanília pudinghoz: Egy kis lábasban 100 ml tejet felforrósítunk. Egy kis tálkában 50 ml tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt és a cukrot. Ezt a keményítős keveréket a forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzáadjuk a vanília kivonatot. Ha színezni szeretnénk, egy csipet kurkumát is adhatunk hozzá. Mikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet és belekeverjük a margarint a még forró pudingba. A csokoládé pudinghoz: Egy kis lábasban 100 ml tejet felforrósítunk. Egy kis tálkában 50 ml tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt, cukrot és a kakaóport. Ezt a keményítős keveréket a forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzáadjuk a rum aromát és az étcsokoládét. Mikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet és belekeverjük a margarint a még forró pudingba. 4. Miután a croissant-ok kihűltek és a pudingjaink is kicsit hűltek, habzsákba töltjük a töltelékeket és egy hurkapálcával 2-3 kis lyukat fúrunk a croissant-ok alján a tölteléknek, ezeket a lyukakat "kössük össze" belül. De vigyázzunk, ne szakítsuk át a croissant-ok alját. 5. A habzsák segítségével megtöltjük a kifliket. 6. Tetejüket olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!