Egy szuper gyors és egyszerű (akár) húsvéti sütemény ötletként készültek ezek a pudinggal töltött croissant-ok.

Gyors és egyszerű, mert boltban kapható leveles tésztából formáztam meg a kifliket.

A tölteléket bolti pudingból is készíthetitek, de leírtam kétféle otthon készíthető krémet is hozzájuk.

 ❤


GYORS VEGÁN PUDINGGAL TÖLTÖTT CROISSANT

Mennyiség: 5-6 croissant
hozzávalók
1 csomag vegán leveles tészta

vaníliás töltelékhez:
100 ml növényi tej + 50 ml
1 ek keményítő
2 ek cukor
2 tk vanília kivonat
csipet kurkuma (opcionális)
15 g margarin

csokoládés töltelékhez:
100 ml növényi tej + 50 ml
1 ek keményítő
2 ek cukor
1 ek kakaópor
1 tk rum aroma
4 kocka étcsokoládé
15 g margarin

elkészítés
1. A leveles tésztát kitekerjük, háromszögeket vágunk belőle és feltekerjük azokat kifli formára.

2. 200°C-on (légkeverésen) 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.

3. Elkészítjük a pudingokat.
A vanília pudinghoz:
Egy kis lábasban 100 ml tejet felforrósítunk. Egy kis tálkában 50 ml tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt és a cukrot.
Ezt a keményítős keveréket a forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzáadjuk a vanília kivonatot. Ha színezni szeretnénk, egy csipet kurkumát is adhatunk hozzá.
Mikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet és belekeverjük a margarint a még forró pudingba.
A csokoládé pudinghoz:
Egy kis lábasban 100 ml tejet felforrósítunk. Egy kis tálkában 50 ml tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt, cukrot és a kakaóport. Ezt a keményítős keveréket a forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Közben hozzáadjuk a rum aromát és az étcsokoládét.
Mikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet és belekeverjük a margarint a még forró pudingba.

4. Miután a croissant-ok kihűltek és a pudingjaink is kicsit hűltek, habzsákba töltjük a töltelékeket és egy hurkapálcával 2-3 kis lyukat fúrunk a croissant-ok alján a tölteléknek, ezeket a lyukakat "kössük össze" belül. De vigyázzunk, ne szakítsuk át a croissant-ok alját.

5. A habzsák segítségével megtöltjük a kifliket.

6. Tetejüket olvasztott étcsokoládéval díszíthetjük.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük