A banánkenyér az egyik legegyszerűbb sütemény, amit mentes hozzávalókból lehet elkészíteni, és szinte biztos, hogy finomság kerekedik ki belőle. Én most egy ribizlis verzió receptjét hoztam Nektek.
Amit igazán szeretek ebben a gyümölcsös változatban, hogy a banántól nagyon finom édes lesz, de a savanyú bogyósok kompenzálják ezt egy-egy falatban. Ehetjük magában is, de megkenhetjük vajjal, lekvárral, mogyoróvajjal is akár.
❤
VEGÁN, GLUTÉNMENTES RIBIZLIS BANÁNKENYÉR
Mennyiség: 1 banánkenyér
hozzávalók
2 nagy érett banán 2 ek lenmagpehely + 5 ek növényi tej 75 g kókuszolaj 1 dl növényi tej 4 ek kókuszcukor 150 g cirokliszt 150 g búzaliszt 50 g kókuszliszt 2 tk sütőpor 3 tk fahéj csipet só friss vagy fagyasztott ribizli tetejére: zabpehely, pisztácia
elkészítés
1. A lenmagpelyhet és a tejet összekeverjük, sűrűsödni hagyjuk pár percig. 2. A banánokat egy villával pépesítjük, majd a kókuszolajat, tejet hozzákeverjük a lenmagos keverékkel együtt. 3. Ezután hozzáadhatjuk a száraz hozzávalókat, csomómentesre keverjük. 4. A kenyérsütő formát kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral, az aljába kanalazzuk a tészta felét, majd a ribizliket erre a rétegre öntjük, és ezután kanalazhatjuk a ribizlik tetejére a tészta másik felét. A tetejét megszórhatjuk zabpehellyel, pisztáciával. 5. Előmelegített sütőben 190°C-on 45-50 percig sütjük, ha már nem lesz ragacsos tészta a fogpiszkálón, miután beleszúrtuk a tésztába. 6. Érdemes várni, míg egy kicsit kihűl, utána könnyebb szeletelni.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!