A banánkenyér az egyik legegyszerűbb sütemény, amit mentes hozzávalókból lehet elkészíteni, és szinte biztos, hogy finomság kerekedik ki belőle. Én most egy ribizlis verzió receptjét hoztam Nektek.

Amit igazán szeretek ebben a gyümölcsös változatban, hogy a banántól nagyon finom édes lesz, de a savanyú bogyósok kompenzálják ezt egy-egy falatban. Ehetjük magában is, de megkenhetjük vajjal, lekvárral, mogyoróvajjal is akár.

 ❤


VEGÁN, GLUTÉNMENTES RIBIZLIS BANÁNKENYÉR

Mennyiség: 1 banánkenyér
hozzávalók
2 nagy érett banán
2 ek lenmagpehely + 5 ek növényi tej
75 g kókuszolaj
1 dl növényi tej
4 ek kókuszcukor
150 g cirokliszt
150 g búzaliszt
50 g kókuszliszt
2 tk sütőpor
3 tk fahéj
csipet só
friss vagy fagyasztott ribizli
tetejére: zabpehely, pisztácia

elkészítés
1. A lenmagpelyhet és a tejet összekeverjük, sűrűsödni hagyjuk pár percig. 

2. A banánokat egy villával pépesítjük, majd a kókuszolajat, tejet hozzákeverjük a lenmagos keverékkel együtt.

3. Ezután hozzáadhatjuk a száraz hozzávalókat, csomómentesre keverjük.

4. A kenyérsütő formát kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral, az aljába kanalazzuk a tészta felét, majd a ribizliket erre a rétegre öntjük, és ezután kanalazhatjuk a ribizlik tetejére a tészta másik felét. A tetejét megszórhatjuk zabpehellyel, pisztáciával.

5. Előmelegített sütőben 190°C-on 45-50 percig sütjük, ha már nem lesz ragacsos tészta a fogpiszkálón, miután beleszúrtuk a tésztába.

6. Érdemes várni, míg egy kicsit kihűl, utána könnyebb szeletelni.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük