Elkezdődött az őszi szezon, ami az én legkedvesebb évszakom, és ezt nem is titkoltam soha. 🙂 Ilyenkor a legelső fűszer, ami eszembe jut, az a fahéj. Így ezzel a fahéjas kuglóf recepttel köszöntöm ezt az időszakot.

A lisztekkel nyugodtan lehet játszani, variálni, most ezekhez volt kedvem ebben a receptben. A kókuszcukrot ajánlom megtartani a hozzávalók között, mert nagyon finom plusz ízt ad a sütinek. A lenmagpehely helyett chia magot is lehet használni, de tojást is; ki mit preferál. 🙂

A receptek befotózásánál mindig szeretek aprólékosan figyelni minden kis részletre. Akár kiegészítők hozzáadásával, a ruhám színének, anyagának megváltoztatásával vagy a kompozíciók variálásával más-más hangulatú fotókat lehet készíteni. Erről készítettem is Nektek egy képsorozatot, ennek a folyamatnak egy részletéről, ahogy kialakul a végső kompozíció. 🙂

❤
VEGÁN FAHÉJAS KUGLÓF GRÉPFRÚTOS MÁZZAL
Mennyiség: 1 kuglóf

hozzávalók
Kuglófhoz: 1 bögre búzaliszt 1 bögre tk búzaliszt csipet só 1 tk fahéj 2 tk sütőpor 2 ek kókuszcukor 10 g kakaópor 2 ek lenmagpehely 1/2 bögre margarin 1/2 bögre növényi tej Mázhoz: 5 ek porcukor 1 ek grépfrút lé csipet céklapor a színe miatt
elkészítés
1. A kuglófhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd egy kivajazott, lisztezett formába öntjük. 2. Előmelegített sütőben 190°C-on 40-45 percig sütjük, amíg nem lesz már ragacsos tészta a fogpiszkálón, ha beleszúrjuk. 3. A mázhoz a hozzávalókat addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk. 4. A kihűlt kuglófot kivesszük a sütőformából és leöntjük a mázzal. Gyümölcsökkel díszíthetjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!