húsvétra: répatorta ízű mentes „sajttorta” sós karamellel🥕🐰🌱
~egészséges alternatívaként~

Te kóstoltál már ehhez hasonló kesudiós „sajttortát”?😊🌱

RÉPATORTA ÍZŰ VEGÁN, GLUTÉNMENTES „SAJTTORTA”

Mennyiség: 1 kisebb sütőformához

hozzávalók
ALAP:
9 db áztatott datolya
60 g aprószemű zabpehely
KRÉM:
200 g áztatott kesudió
140 ml növényi tej
125 g kókuszjoghurt
1 tk vanília kivonat
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 kisebb répa reszelve
VEGÁN SÓS KARAMELL:
8 db áztatott datolya
3 tk extra szűz kókuszolaj
csipet só
DÍSZÍTÉS:
alap + vegán sós karamell

elkészítés
1. Az alaphoz összemorzsoljuk az áztatott datolyát a zabpehellyel. (A tetejére 1-2 evőkanálnyit hagyunk belőle.)

2. Egy sütőpapír csíkkal bélelt kis sütőformába nyomkodjuk az alapot.

3. A krémhez összeturmixoljuk a hozzávalókat.

4. A krémet elegyengetjük az alapon.

5. A vegán sós karamellhez összeturmixoljuk a hozzávalókat.

6. A karamellből keverünk a krémes alapba.

7. Az alapból megmaradt részt 2-3 ek karamellel összedolgozzuk és rámorzsoljuk a krémes réteg tetejére.

8. Mélyhűtőbe tesszük a vegán sajttortát, legalább 1 órára, hogy összeálljon.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük