húsvétra: répatorta ízű mentes „sajttorta” sós karamellel🥕🐰🌱
~egészséges alternatívaként~
Te kóstoltál már ehhez hasonló kesudiós „sajttortát”?😊🌱
RÉPATORTA ÍZŰ VEGÁN, GLUTÉNMENTES „SAJTTORTA”
Mennyiség: 1 kisebb sütőformához
hozzávalók
ALAP: 9 db áztatott datolya 60 g aprószemű zabpehely KRÉM: 200 g áztatott kesudió 140 ml növényi tej 125 g kókuszjoghurt 1 tk vanília kivonat 1 tk őrölt fahéj 1 tk őrölt gyömbér 1 kisebb répa reszelve VEGÁN SÓS KARAMELL: 8 db áztatott datolya 3 tk extra szűz kókuszolaj csipet só DÍSZÍTÉS: alap + vegán sós karamell
elkészítés
1. Az alaphoz összemorzsoljuk az áztatott datolyát a zabpehellyel. (A tetejére 1-2 evőkanálnyit hagyunk belőle.) 2. Egy sütőpapír csíkkal bélelt kis sütőformába nyomkodjuk az alapot. 3. A krémhez összeturmixoljuk a hozzávalókat. 4. A krémet elegyengetjük az alapon. 5. A vegán sós karamellhez összeturmixoljuk a hozzávalókat. 6. A karamellből keverünk a krémes alapba. 7. Az alapból megmaradt részt 2-3 ek karamellel összedolgozzuk és rámorzsoljuk a krémes réteg tetejére. 8. Mélyhűtőbe tesszük a vegán sajttortát, legalább 1 órára, hogy összeálljon.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!