Édes muffintészta ropogós csokoládé darabokkal.

Tálaljuk tetején fagylalttal, úgy még finomabb!

 ❤


MINIKUGLÓFOK TOJÁS- ÉS TEJMENTESEN

Mennyiség: 6 darab
hozzávalók
1 csésze liszt
1/2 csomag sütőpor
1 marék pekándió, étcsokoládé aprítva
1 tk vanília kivonat
1/4 csésze cukor
2-3 ek olaj
4 ek baracklekvár
1/2 csésze kókusztej, egyéb növényi tej

Tálaláshoz: fagyi, gyümölcsök, csokoládé

elkészítés
1. A minikuglófhoz a lisztet, sütőport és a felaprított magvakat, csokoládét (és egyéb finomságokat) egy tálban összekeverjük.

2. A többi hozzávalót egy másik tálban elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez és csomómentesre keverjük a tésztát. Arra vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, csak hogy ne maradjanak benne lisztcsomók, mert a sütőpor elkezd dolgozni a tésztában már.

3. A sütiket fogpiszkálóval tudjuk ellenőrizni, hogy ragacsosak-e még nagyon, ha már csak egy kevés marad a fogpiszkálón, ki lehet venni, mert a baracklekvár és az étcsokoládé ad neki egy nedves állagot.

4. Miután kivettük a sütőből a kuglófokat, a formákban még 10 percig pihentetjük, majd kihűlésig rácsra helyezzük lefelé borítva.

5. Ha már kihűltek, le lehet emelni a formákat, és tálalhatjuk fagyival, gyümölcsökkel, csokoládéval az elkészült kuglófokat/muffinokat.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük