Édes muffintészta ropogós csokoládé darabokkal.
Tálaljuk tetején fagylalttal, úgy még finomabb!




❤
MINIKUGLÓFOK TOJÁS- ÉS TEJMENTESEN
Mennyiség: 6 darab

hozzávalók
1 csésze liszt 1/2 csomag sütőpor 1 marék pekándió, étcsokoládé aprítva 1 tk vanília kivonat 1/4 csésze cukor 2-3 ek olaj 4 ek baracklekvár 1/2 csésze kókusztej, egyéb növényi tej Tálaláshoz: fagyi, gyümölcsök, csokoládé
elkészítés
1. A minikuglófhoz a lisztet, sütőport és a felaprított magvakat, csokoládét (és egyéb finomságokat) egy tálban összekeverjük. 2. A többi hozzávalót egy másik tálban elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztes keverékhez és csomómentesre keverjük a tésztát. Arra vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, csak hogy ne maradjanak benne lisztcsomók, mert a sütőpor elkezd dolgozni a tésztában már. 3. A sütiket fogpiszkálóval tudjuk ellenőrizni, hogy ragacsosak-e még nagyon, ha már csak egy kevés marad a fogpiszkálón, ki lehet venni, mert a baracklekvár és az étcsokoládé ad neki egy nedves állagot. 4. Miután kivettük a sütőből a kuglófokat, a formákban még 10 percig pihentetjük, majd kihűlésig rácsra helyezzük lefelé borítva. 5. Ha már kihűltek, le lehet emelni a formákat, és tálalhatjuk fagyival, gyümölcsökkel, csokoládéval az elkészült kuglófokat/muffinokat.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!