Finom ropogós, csokoládés granola, amit előre elkészíthetünk, hogy reggel már csak a tálkánkba szórhassuk.

Ehetjük a kedvenc növényi tejünkkel, friss gyümölcsökkel, joghurttal, zabkására, smoothiera szórva… tényleg ezerféleképpen. 🙂

És a recepthez a hozzávalókat akár a biocity áruház webshopjából is beszerezhetitek kényelmesen! 🙂

#együttműködés

🧡

ÉTCSOKOLÁDÉS-GYÜMÖLCSÖS GRANOLA

Mennyiség: 1 csatos üveg

hozzávalók
150 g zabpehely
1 ek durvára vágott mandula és törökmogyoró
1 ek tökmag
1 ek lenmag
csipet só
4-5 db durvára vágott aszalt sárgabarack
1 ek aszalt vörösáfonya
80 g kókuszolaj
5 ek kókuszvirág cukor
1 tk vanília kivonat
fél tábla étcsokoládé kisebb darabokra vágva

elkészítés
1. Egy nagyobb tálban a száraz hozzávalókat (az étcsokoládé kivételével összekeverjük), egy kisebb tálban a kókuszolajat a cukorral és vaníliával összekeverjük.

2. A száraz hozzávalókat összedolgozzuk a kókuszolajas keverékkel. 

3. 180°C-on 15-20 percig sütjük, félidőben átkeverjük, hogy egyenletesen megpiruljon.

4. Miután legalább langyosra hűlt, beleforgatjuk az étcsokoládé darabokat. Csatos üvegben tárolhatjuk.

5. Joghurttal, zabkásával, növényi tejjel, smoothieval tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük