Forró, melengető leves, tele zöldséggel.
Egyszerű és variálható alapanyagokból készíthető, éppen amit a hűtőben találtok.

Maradékmentésre is szuper egy gyors zöldségleves.

Neked vannak bevált maradékmentő receptjeid? 🙂

ZÖLDSÉGES VÖRÖSLENCSE LEVES

Mennyiség: 3-4 adag

hozzávalók
2-3 ek olaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
só, bors
őrölt kömény
cayenne bors
1-1,5 liter víz
pár szem gomba
2 csésze vöröslencse

TÁLALÁS:
friss bazsalikom
friss petrezselyem

elkészítés
1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és egy nagyobb lábasban olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

2. A répákat felkarikázzuk és összekeverjük a piruló hagymával.

3. Vízzel felöntjük és fedő alatt félkeményre főzzük a répákat.

4. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd az átmosott vöröslencsével ezt is hozzáadjuk a leveshez.

5. Fedő alatt, nagyjából 15 percig még, készre főzzük.

6. Forrón, friss bazsalikom levelekkel és petrezselyemmel tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük