Forró, melengető leves, tele zöldséggel.
Egyszerű és variálható alapanyagokból készíthető, éppen amit a hűtőben találtok.

Maradékmentésre is szuper egy gyors zöldségleves.




Neked vannak bevált maradékmentő receptjeid? 🙂

ZÖLDSÉGES VÖRÖSLENCSE LEVES
Mennyiség: 3-4 adag

hozzávalók
2-3 ek olaj 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2-3 nagyobb sárgarépa 2 fehérrépa só, bors őrölt kömény cayenne bors 1-1,5 liter víz pár szem gomba 2 csésze vöröslencse TÁLALÁS: friss bazsalikom friss petrezselyem
elkészítés
1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk és egy nagyobb lábasban olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. 2. A répákat felkarikázzuk és összekeverjük a piruló hagymával. 3. Vízzel felöntjük és fedő alatt félkeményre főzzük a répákat. 4. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd az átmosott vöröslencsével ezt is hozzáadjuk a leveshez. 5. Fedő alatt, nagyjából 15 percig még, készre főzzük. 6. Forrón, friss bazsalikom levelekkel és petrezselyemmel tálalhatjuk.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!