Egy gyors szendvicsötletet szeretnék most mutatni, ami egészséges, nagyon finom, csodás színvilágban pompázik és extra gyorsan elkészíthető – a különféle ételallergiában szenvedőknek, valamint a húst nem fogyasztóknak pedig még egy jó hír: vegán. 😊

Csupán 3 fő hozzávalót szükséges előkészítenünk, és már rétegezhetjük is a szendvicsünket.

A vörösáfonya aromájának és a mustár savasságának mennyei párosa határozza meg a szendvics ízvilágát. Persze küllemre is igazán csodálatos formát alkotnak.

A vörösáfonya szervezetre gyakorolt jótékony hatásait talán már mindenki olvashatta innen-onnan, de azért én is leírom most:

gazdag:

vitaminokban – A, B, C, E

ásványi anyagokban – kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, foszfor

valamint:

segít a húgyúti fertőzések kialakulásának megelőzésében

erősíti az immunrendszert

véd a fertőzések ellen

A csicseriborsó pedig nem hiába érdemelte ki, hogy az egyik legjobb növényi fehérjeforrásnak nevezzük. Megfelelő löketet adhat ebéd után, hogy produktívan folytathassuk a napunkat.

VÖRÖSÁFONYAMUSTÁROS SZENDVICS

Mennyiség: 2 szendvics

hozzávalók
VÖRÖSÁFONYAMUSTÁR:
1 marék aszalt vörösáfonya
5 ek mustár

CSICSERIBORSÓKRÉM:
1 konzerv csicseriborsó
1 fokhagyma
só
cayenne bors
1/2 tk szárított kaporlevél

4 szelet magvas kenyér

elkészítés
1. A szószhoz a mustárt és a vörösáfonyát összeturmixoljuk.

2. A csicseriborsót leszűrjük, de 1-2 evőkanálnyit a levéből meghagyunk. Egy tálban a csicseriborsót (+a levéből 1-2 ek), az aprított fokhagymát és a fűszereket összetörjük egy villával.

3. A kenyérre halmozzuk a csicseriborsókrémet, majd a vörösáfonyamustárt, aztán jöhet a másik szelet kenyérke a tetejére.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük