Egy gyors szendvicsötletet szeretnék most mutatni, ami egészséges, nagyon finom, csodás színvilágban pompázik és extra gyorsan elkészíthető – a különféle ételallergiában szenvedőknek, valamint a húst nem fogyasztóknak pedig még egy jó hír: vegán. 😊
Csupán 3 fő hozzávalót szükséges előkészítenünk, és már rétegezhetjük is a szendvicsünket.
A vörösáfonya aromájának és a mustár savasságának mennyei párosa határozza meg a szendvics ízvilágát. Persze küllemre is igazán csodálatos formát alkotnak.
A vörösáfonya szervezetre gyakorolt jótékony hatásait talán már mindenki olvashatta innen-onnan, de azért én is leírom most:
gazdag:
vitaminokban – A, B, C, E
ásványi anyagokban – kalcium, magnézium, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, foszfor
valamint:
segít a húgyúti fertőzések kialakulásának megelőzésében
erősíti az immunrendszert
véd a fertőzések ellen
A csicseriborsó pedig nem hiába érdemelte ki, hogy az egyik legjobb növényi fehérjeforrásnak nevezzük. Megfelelő löketet adhat ebéd után, hogy produktívan folytathassuk a napunkat.
VÖRÖSÁFONYAMUSTÁROS SZENDVICS
Mennyiség: 2 szendvics
hozzávalók
VÖRÖSÁFONYAMUSTÁR: 1 marék aszalt vörösáfonya 5 ek mustár CSICSERIBORSÓKRÉM: 1 konzerv csicseriborsó 1 fokhagyma só cayenne bors 1/2 tk szárított kaporlevél 4 szelet magvas kenyér
elkészítés
1. A szószhoz a mustárt és a vörösáfonyát összeturmixoljuk. 2. A csicseriborsót leszűrjük, de 1-2 evőkanálnyit a levéből meghagyunk. Egy tálban a csicseriborsót (+a levéből 1-2 ek), az aprított fokhagymát és a fűszereket összetörjük egy villával. 3. A kenyérre halmozzuk a csicseriborsókrémet, majd a vörösáfonyamustárt, aztán jöhet a másik szelet kenyérke a tetejére.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!