❤
VEGÁN TELJES KIŐRLÉSŰ SÜTŐTÖKÖS-FAHÉJAS CSIGA
Mennyiség: 9-10 csiga
hozzávalók
sütőtök püréhez: kb. 800 g sütőtök 1-2 ek cukor tésztához: a sütőtök püré háromnegyede 50 g margarin 250 ml mandulatej 7 g szárított élesztő 500 g tk liszt 1 ek cukor ½ tk só ½ tk őrölt gyömbér 1 tk vanília kivonat töltelékhez: a megmaradt sütőtök püré 60 g margarin 60 g cukor 1 tk fahéj mázhoz: 90 g margarin 50-60 g porcukor 1 tk vanília kivonat
elkészítés
1. A sütőtök püréhez a sütőtök húsát felkockázzuk, majd cukorral leszórjuk és puhára sütjük egy sütőpapírral bélelt tepsin. Miután megsültek a kockák, egy villával vagy botmixerrel pürésítjük. 2. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedves hozzávalókkal, valamint a sütőtök püré háromnegyedével összedolgozzuk. 3-5 percig dagasztjuk, majd egy tálban, lefedve kelesztjük 1,5 órát. 3. A töltelékhez a megmaradt sütőtök pürét és a többi hozzávalót egy villával összedolgozzuk. 4. Miután megkelt a tészta, kb. 1-1,5 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a krémmel. 5. Feltekerjük és 3-4 cm-es csigákra vágjuk. Egy tepsibe/sütőedénybe tesszük és letakarva kelesztjük még 30 percig. 6. 180°C-on kb. 30 percig sütjük. 7. A megsült csigákat cukros-vajas mázzal kenjük meg.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!