❤


VEGÁN TELJES KIŐRLÉSŰ SÜTŐTÖKÖS-FAHÉJAS CSIGA

Mennyiség: 9-10 csiga
hozzávalók
sütőtök püréhez:
kb. 800 g sütőtök
1-2 ek cukor

tésztához:
a sütőtök püré háromnegyede
50 g margarin
250 ml mandulatej
7 g szárított élesztő
500 g tk liszt
1 ek cukor
½ tk só
½ tk őrölt gyömbér
1 tk vanília kivonat

töltelékhez:
a megmaradt sütőtök püré
60 g margarin
60 g cukor
1 tk fahéj

mázhoz:
90 g margarin
50-60 g porcukor
1 tk vanília kivonat

elkészítés
1. A sütőtök püréhez a sütőtök húsát felkockázzuk, majd cukorral leszórjuk és puhára sütjük egy sütőpapírral bélelt tepsin. Miután megsültek a kockák, egy villával vagy botmixerrel pürésítjük.

2. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedves hozzávalókkal, valamint a sütőtök püré háromnegyedével összedolgozzuk. 3-5 percig dagasztjuk, majd egy tálban, lefedve kelesztjük 1,5 órát.

3. A töltelékhez a megmaradt sütőtök pürét és a többi hozzávalót egy villával összedolgozzuk.

4. Miután megkelt a tészta, kb. 1-1,5 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a krémmel.

5. Feltekerjük és 3-4 cm-es csigákra vágjuk. Egy tepsibe/sütőedénybe tesszük és letakarva kelesztjük még 30 percig.

6. 180°C-on kb. 30 percig sütjük.

7. A megsült csigákat cukros-vajas mázzal kenjük meg.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük