Az idei farsangi szezont még elcsípve készültek ezek a lila színben pompázó sütőben sült fánkok.
Már a tészta is izgalmas alapanyagokat rejt magában, de a csodás árnyalatú mázban is van egy igazán izgalmas hozzávaló: az acai.

Az acai
kiváló antioxidánsforrás
erősíti az immunrendszert
magas rosttartalma segíti az emésztést
tartalmaz:
omega3 zsírsavat
nagy mennyiségű kalciumot
antociánokat (gyulladáscsökkentő hatás)

Megéri kísérletezni ezzel a csodanövénnyel. Por formájában rendkívül sokféleképpen felhasználható, zabkásába, turmixba, gyümölcslébe is keverhetjük.
És látjátok, még ezekhez a fánkokhoz is milyen jól illik. 🙂
Remélem meghozom a kedveteket velük ehhez az izgalmas növényhez is.
💜

Vegán sütőben sült köleslisztes acai fánkok
Mennyiség: 7-8 db fánk

hozzávalók
FÁNK: 1 csésze búzaliszt 1 csésze kölesliszt 2 ek lenmagliszt 1 ek kukorica keményítő csipet só 1/2 csomag sütőpor 1/2 csésze barna nádcukor 1 tk vanília kivonat 3/4 csésze kókusz/napraforgó olaj 1,5 csésze mandulatej ACAI MÁZ: 3 ek kókuszolaj 5-6 ek porcukor 1/4 tk vanília kivonat 1 ek citromlé 2-3 tk acai por
elkészítés
1. A fánktésztához egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókkal csomómentesre keverjük. Nokedlitészta szerű állagot kell kapnunk, majd ezt a tésztát 10 percig pihentetjük, hogy a lenmagliszt egy kicsit megszívja magát. 2. Ezután szilikonos sütőformába kanalazzuk a tésztát és 175°C-on 20 percig sütjük. (én légkeverésen sütöttem) - Egy pálcikával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta. 3. A sütőformában hagyjuk kihűlni, utána könnyen kiemelhetőek a fánkkarikák belőle. 4. A mázhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük. Az állagát a porcukor vagy a kókuszolaj további hozzáadásával változtathatjuk. Ha túl sűrű, több kókuszolaj, ha túl folyékony, több porcukor kell bele. 5. A fánkokat belemártjuk a mázba, majd dermedésig a hűtőbe tesszük. Én háromszor mártottam bele a fánkokat, hogy szép vastag máz legyen rajtuk. 6. Az utolsó réteg után megszórtam kakaóbab törettel és rózsaszirmokkal, ezután tettem be a hűtőbe megdermedni.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!