Az idei farsangi szezont még elcsípve készültek ezek a lila színben pompázó sütőben sült fánkok.

Már a tészta is izgalmas alapanyagokat rejt magában, de a csodás árnyalatú mázban is van egy igazán izgalmas hozzávaló: az acai.

Az acai

kiváló antioxidánsforrás

erősíti az immunrendszert

magas rosttartalma segíti az emésztést

tartalmaz:

omega3 zsírsavat

nagy mennyiségű kalciumot

antociánokat (gyulladáscsökkentő hatás)

Megéri kísérletezni ezzel a csodanövénnyel. Por formájában rendkívül sokféleképpen felhasználható, zabkásába, turmixba, gyümölcslébe is keverhetjük.

És látjátok, még ezekhez a fánkokhoz is milyen jól illik. 🙂

Remélem meghozom a kedveteket velük ehhez az izgalmas növényhez is.

💜

Vegán sütőben sült köleslisztes acai fánkok

Mennyiség: 7-8 db fánk

hozzávalók
FÁNK:
1 csésze búzaliszt
1 csésze kölesliszt
2 ek lenmagliszt
1 ek kukorica keményítő
csipet só
1/2 csomag sütőpor
1/2 csésze barna nádcukor
1 tk vanília kivonat
3/4 csésze kókusz/napraforgó olaj
1,5 csésze mandulatej

ACAI MÁZ:
3 ek kókuszolaj
5-6 ek porcukor
1/4 tk vanília kivonat
1 ek citromlé
2-3 tk acai por

elkészítés
1. A fánktésztához egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókkal csomómentesre keverjük. Nokedlitészta szerű állagot kell kapnunk, majd ezt a tésztát 10 percig pihentetjük, hogy a lenmagliszt egy kicsit megszívja magát.

2. Ezután szilikonos sütőformába kanalazzuk a tésztát és 175°C-on 20 percig sütjük. (én légkeverésen sütöttem) - Egy pálcikával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta.

3. A sütőformában hagyjuk kihűlni, utána könnyen kiemelhetőek a fánkkarikák belőle.

4. A mázhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük. Az állagát a porcukor vagy a kókuszolaj további hozzáadásával változtathatjuk. Ha túl sűrű, több kókuszolaj, ha túl folyékony, több porcukor kell bele.

5. A fánkokat belemártjuk a mázba, majd dermedésig a hűtőbe tesszük. Én háromszor mártottam bele a fánkokat, hogy szép vastag máz legyen rajtuk.

6. Az utolsó réteg után megszórtam kakaóbab törettel és rózsaszirmokkal, ezután tettem be a hűtőbe megdermedni.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük