Extra gyors egészséges ropogtatnivalót gondoltam ki. A végeredmény: finom, ropogós szezámos falatok. Friss paradicsommal még finomabb.
De bármilyen zöldség mellé, vagy akár hummuszhoz is tökéletes a szezámos íz kihangsúlyozására.
❤
VEGÁN SÓS SZEZÁMKEKSZEK 5 HOZZÁVALÓBÓL
Mennyiség: 20 db
hozzávalók
400 g liszt (nálam: 200 g zabliszt és 200 g teljeskiőrlésű búzaliszt) 100 g szezámmag 1 kk só 70 g olívaolaj 230 g víz
elkészítés
1. A száraz hozzávalók összekeverése után a nedves hozzávalókat is belegyúrjuk a tésztába, majd 2-3 perc pihentetés után, nedves kézzel kb. 40 grammos gombócokat készítünk és azokat a két tenyerünk között, tenyérnyire lapítjuk őket. 2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat és 200 °C-on 20-25 percig sütjük. Ha még ropogósabbra szeretnénk 25-35 percig süthetjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!