Ha Valentin nap, akkor rózsaszín… Habár, a színes ételek a hétköznapok szürkeségét is felélénkíthetik, szóval bátran ajánlom ezeket a rózsaszín almapudingos minipitéket, Valentin nap ide vagy oda.

Most egy egyszerű pitetészta készült, nem használtam az izgalmas lisztjeimből hozzá, de majd mutatok olyan izgi receptet is. 😊
Ez a recept egy vegán változat, amit a saját készítésű almapuding ízessége tesz mennyeivé.


❤
VEGÁN RÓZSASZÍN ALMAPUDINGOS MINIPITÉK
Mennyiség: 5-6 db

hozzávalók
a tésztához: 200 g liszt csipet só 1 ek barna cukor 80 g hideg margarin 9-10 ek hideg víz ételfesték az almapudingos töltelékhez: 2 alma 2 tk vanília kivonat 3 ek citromlé 1 tk fahéj 3 ek barna nádcukor 3-4 ek kókusztej 1,5 dl kókusztej 2 ek kukoricakeményítő
elkészítés
1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzámorzsoljuk a kisebb kockákra vágott hideg margarint. Hozzáöntjük a vizet és színezzük. Gyorsan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük legalább 30 percre. 2. Addig elkészítjük a tölteléket. Az almapudinghoz az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasban a fűszerekkel és néhány evőkanálnyi kókusztejjel puhára főzzük. A keményítőt egy kis tálkában csomómentesre keverjük a kókusztejjel és ráöntjük az almára. Folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt pudingos állaga lesz. A kosárkákba töltés előtt kihűtjük picit. 3. A tésztát lisztezett felületen vékonyabbra nyújtjuk, majd egy nagyobb kerek kiszúróval (vagy széles szájú pohárral) korongokat formázunk belőle. Ezeket a tésztakorongokat kivajazott muffin tepsibe helyezzük, kibéleljük a kosárkák formáira. 4. Ezután belekanalazzuk az almapudingot és a maradék tésztával díszítjük a tetejüket. 5. Sütés előtt egy kis barna nádcukorral leszórhatjuk a tetejét. 6. 175°C-on (légkeverésen) 20-25 percig sütjük. 7. A muffinformákban kihűtjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!