Foszlós, édes, vaníliás tészta – akár Valentin napi formában.❤

Ezt a kalácsot az ünnepi formázás még csodásabbá teszi, Ti is így látjátok?🥰

Vajjal, lekvárral, csokoládékrémmel vagy akár önmagában is tálalhatjuk.
Mi magában szeretjük nagyon ezt a foszlós vaníliás tésztát. 🙂

 ❤


Vegán pihe-puha szívkalács

Mennyiség: 2 kalács / 1 szívkalács
hozzávalók
400 g liszt
25 g friss/1 csomag szárított élesztő
csipet só
70 g barna nádcukor
70 g olvasztott margarin
240 ml langyos víz
1 tk vanília kivonat

lekenéshez:
3-4 ek olvasztott margarin
2 ek barna nádcukor

elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, majd a nedves hozzávalókkal 7-8 percig dagasztjuk, míg szép levegősre összeáll a tésztánk.

2. Egy tiszta konyharuhával letakarva 2 órát kelesztjük.

3. Ezután 2 részre osztjuk a tésztát, majd azokat is 3-5 részre osztjuk (amilyen fonást szeretnénk készíteni) és vékony hengerekre sodorjuk a kezünkkel és kalács formára fonjuk. Én 5-5 hengerből készítettem 2 kalácsot.

4. Ezt a két kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és szív formát alakítunk belőlük. Letakarva kelesztjük még 1 órát.

5. Kelesztés után margarinban felolvasztott cukorral kenjük le a szívkalácsot és 175°C-on (én légkeverésen sütöttem) 20 percig sütjük.

6. Vajjal, lekvárral, csokoládékrémmel vagy akár önmagában is tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük