Foszlós, édes, vaníliás tészta – akár Valentin napi formában.❤
Ezt a kalácsot az ünnepi formázás még csodásabbá teszi, Ti is így látjátok?🥰

Vajjal, lekvárral, csokoládékrémmel vagy akár önmagában is tálalhatjuk.
Mi magában szeretjük nagyon ezt a foszlós vaníliás tésztát. 🙂



❤
Vegán pihe-puha szívkalács
Mennyiség: 2 kalács / 1 szívkalács

hozzávalók
400 g liszt 25 g friss/1 csomag szárított élesztő csipet só 70 g barna nádcukor 70 g olvasztott margarin 240 ml langyos víz 1 tk vanília kivonat lekenéshez: 3-4 ek olvasztott margarin 2 ek barna nádcukor
elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, majd a nedves hozzávalókkal 7-8 percig dagasztjuk, míg szép levegősre összeáll a tésztánk. 2. Egy tiszta konyharuhával letakarva 2 órát kelesztjük. 3. Ezután 2 részre osztjuk a tésztát, majd azokat is 3-5 részre osztjuk (amilyen fonást szeretnénk készíteni) és vékony hengerekre sodorjuk a kezünkkel és kalács formára fonjuk. Én 5-5 hengerből készítettem 2 kalácsot. 4. Ezt a két kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és szív formát alakítunk belőlük. Letakarva kelesztjük még 1 órát. 5. Kelesztés után margarinban felolvasztott cukorral kenjük le a szívkalácsot és 175°C-on (én légkeverésen sütöttem) 20 percig sütjük. 6. Vajjal, lekvárral, csokoládékrémmel vagy akár önmagában is tálalhatjuk.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!