Epres-mandulás illatokban pompázó töltött briósok, egy kis fűszerrel felpezsdítve az ízeket: a bazsalikommal.

Minden falat mennyei, a foszlós briós tészta, az édes mandulakrém és a friss savanykás bazsalikomos eper… na meg a ropogós cukorka.

Mindenféle textúra és íz találkozik egy falatban.

Ez a recept szintén tej- és tojásmentesen készült.

A BAZSALIKOM ÉS AZ EPER TALÁLKOZÁSA

Kóstoltad már az epret bazsalikommal?

Ha nem, akkor most mindenképp itt az ideje. Én rajongok ezért az ízvilágért, amit ez a páros alkot.

Elsőre talán furcsa párosításnak tűnhet, pedig őket aztán tényleg egymásnak teremtették!

Friss és üde ízvilág a tavaszias, nyárias napokon.

De nem csak ebben a receptben fogyaszthatod, tökéletes a bazsalikomos-epres limonádé is, és sokféle ételt tehet izgalmassá. Majd hozok recepteket még velük, ha benne vagytok!

NÉHÁNY FÁZISFOTÓ

Ezeket a fázisfotókat is mutatnám, de tudom, a videóban mindent láthattok – csak hát annyira szép ez a kompozíció, kár lett volna nem megörökíteni.

Az egyik kedvencem mostanában a piros-zöld színkombináció, így ezek a képek is közel állnak a szívemhez.

1. kép: a briósok még egy tésztagombócként

2. kép: már briós formát öltve, várakoznak a krémre

3. kép: mandulakrémmel töltve

4. kép: a bazsalikomos eper is rákerült a tetejükre

 ❤


VEGÁN MANDULAKRÉMMEL TÖLTÖTT BRIÓS BAZSALIKOMOS EPERREL

Mennyiség: 6 briós
hozzávalók
a briós tésztához:
200 g liszt
csipet só
4 g élesztő
40 g cukor
70 ml növényi tej
90 g olvasztott margarin
1 tk vanília kivonat

a mandulakrémhez:
50 g mandulaliszt
50 g porcukor
fél citrom reszelt héja
1 tk vanília kivonat
50 g puha margarin

a bazsalikomos eperhez:
5-6 szem friss eper
4-5 levél friss bazsalikom
2 ek citromlé
2 ek cukor
1 tk vanília kivonat

elkészítés
1. A briós tésztához egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd alaposan összedolgozzuk a nedves hozzávalókkal. 4-5 percig dagasztjuk a tésztát, majd gombócot formázunk belőle és egy tiszta konyharuhával letakarva kelesztjük 60 percig.

2. Kelesztés után lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, legalább 1-2 cm-es vastagságra, de készíthetünk magasabb briósokat is, akkor vastagabbra hagyjuk a tésztát.
Egy kiszúróval, vagy akár pohárral kiszaggatjuk a briósokat.
Letakarva kelesztjük még 30 percet.

3. Addig elkészítjük a töltelékeket.
Az epreket nagyobb darabokra szeleteljük, a bazsalikom leveleket széttépkedjük nagyobb darabokra, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
A mandulás krémhez egy kisebb tálban összedolgozzuk a hozzávalókat.

4. Az újra megkelt tésztakorongok belsejében helyet csinálunk a tölteléknek, kissé lenyomkodjuk, üreget készítünk.
Először a mandulakrémet tesszük bele ebbe a gödörbe (nagyjából 1-1 evőkanálnyit), majd a bazsalikomos eperből is halmozunk a krémre.
Növényi tejjel lekenjük a tésztát és szórócukorral díszítjük.

5. 180°C-on 23-25 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
Frissen a legfinomabb.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük