Ezek a szép töltött Madeleine sütemények készültek a segítségével.

Egy piaci kiránduláson találtam rá erre a kagylóformás tepsire. Alig vártam, hogy kipróbálhassam egy sütés alkalmával.

A közepükbe egy finom házi baracklekváros-kókuszos golyót rejtettem, így nem csak kívülről, de belülről is izgalmassá válnak az első harapás után.

 ❤


VEGÁN MADELEINE BARACKOS-KÓKUSZOS TÖLTELÉKKEL

Mennyiség: 12 db
hozzávalók
250 g liszt
1 tk sütőpor
csipet szódabikarbóna
csipet só
80 g cukor (vagy bármilyen édesítő)
320 ml mandulatej
1 tk vanília kivonat
0,5 dl olívaolaj/kókuszolaj/margarin
1 ek kakaópor (opcionális)

töltelékhez:
4 ek baracklekvár
4 ek kókuszreszelék
1 ek kókuszliszt (elhagyható)

elkészítés
1. A száraz hozzávalók összekeverése után hozzáöntöttem a nedves hozzávalókat, majd csomómentesre kevertem.

2. A tölteléket elkészítettem.

3. A többszínű süteményekhez a tésztát 3 felé választottam és a 2 részbe kakaóport kevertem, attól függően, mennyire szeretném sötétre a tésztát.

4. Kiolajozott sütőformákba töltöttem a tésztákból 1-1 evőkanálnyit, majd a tölteléket gombóc formában a közepére helyeztem. Ezután a maradék tésztával befedtem a gombócokat.

5. 190°C-on 23-25 percig sütöttem, majd a sütőből kivéve a formákban hagytam kihűlni.

6. Porcukorral tálaltam.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük