Ezek a szép töltött Madeleine sütemények készültek a segítségével.

Egy piaci kiránduláson találtam rá erre a kagylóformás tepsire. Alig vártam, hogy kipróbálhassam egy sütés alkalmával.

A közepükbe egy finom házi baracklekváros-kókuszos golyót rejtettem, így nem csak kívülről, de belülről is izgalmassá válnak az első harapás után.


❤
VEGÁN MADELEINE BARACKOS-KÓKUSZOS TÖLTELÉKKEL
Mennyiség: 12 db

hozzávalók
250 g liszt 1 tk sütőpor csipet szódabikarbóna csipet só 80 g cukor (vagy bármilyen édesítő) 320 ml mandulatej 1 tk vanília kivonat 0,5 dl olívaolaj/kókuszolaj/margarin 1 ek kakaópor (opcionális) töltelékhez: 4 ek baracklekvár 4 ek kókuszreszelék 1 ek kókuszliszt (elhagyható)
elkészítés
1. A száraz hozzávalók összekeverése után hozzáöntöttem a nedves hozzávalókat, majd csomómentesre kevertem. 2. A tölteléket elkészítettem. 3. A többszínű süteményekhez a tésztát 3 felé választottam és a 2 részbe kakaóport kevertem, attól függően, mennyire szeretném sötétre a tésztát. 4. Kiolajozott sütőformákba töltöttem a tésztákból 1-1 evőkanálnyit, majd a tölteléket gombóc formában a közepére helyeztem. Ezután a maradék tésztával befedtem a gombócokat. 5. 190°C-on 23-25 percig sütöttem, majd a sütőből kivéve a formákban hagytam kihűlni. 6. Porcukorral tálaltam.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!