Reggelire, tízóraira szoktam ilyet készíteni, de ha van itthon, 1-et mindig ellophatunk belőle a nap folyamán, ha megkívánjuk (és meg fogjátok😁)
Annyira egyszerű, gyors, és isteni!! Ja és egészségesebb, mint a „hagyományos” kekszek. 🙂


Iskolába/munkába én így csomagolnám el, friss gyümölcs társaságában tökéletes tízórai.

❤
VEGÁN, GLUTÉNMENTES CSOKIS-KÓKUSZOS ZABKEKSZ
Mennyiség: 10 db

hozzávalók
120 g zabliszt 80 g zabpehely (én aprószeműt használtam) 1/2 tk szódabikarbóna Csipet só 20 g kókuszcukor 50 g kókuszreszelék 60-70 g juharszirup ízlés szerint 1 tk vanília kivonat 8 ek kókuszolaj 3-4 ek kókusztej 1-2 marék étcsoki durvára törve + a tetejére
elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedves hozzávalókat belekeverjük, végül a csokit beleforgatjuk a tésztába. 2. Nedves kézzel golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat letapogajuk, hogy keksz formájuk legyen, és a maradék étcsoki darabkákat a tetejére nyomkodjuk. 3. 180°C-os sütőben 15 percig sütjük. 4. A sütőből kivéve megvárjuk, míg langyosra hűlnek és összeállnak a tepsiben, majd mehetnek egy rácsra is, hogy teljesen kihűljenek, de már így langyosan is lehet belőle falatozni.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!