Reggelire, tízóraira szoktam ilyet készíteni, de ha van itthon, 1-et mindig ellophatunk belőle a nap folyamán, ha megkívánjuk (és meg fogjátok😁)
Annyira egyszerű, gyors, és isteni!! Ja és egészségesebb, mint a „hagyományos” kekszek. 🙂

Iskolába/munkába én így csomagolnám el, friss gyümölcs társaságában tökéletes tízórai.

 ❤


VEGÁN, GLUTÉNMENTES CSOKIS-KÓKUSZOS ZABKEKSZ

Mennyiség: 10 db
hozzávalók
120 g zabliszt
80 g zabpehely (én aprószeműt használtam)
1/2 tk szódabikarbóna
Csipet só
20 g kókuszcukor
50 g kókuszreszelék
60-70 g juharszirup ízlés szerint
1 tk vanília kivonat
8 ek kókuszolaj
3-4 ek kókusztej
1-2 marék étcsoki durvára törve + a tetejére

elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedves hozzávalókat belekeverjük, végül a csokit beleforgatjuk a tésztába.

2. Nedves kézzel golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat letapogajuk, hogy keksz formájuk legyen, és a maradék étcsoki darabkákat a tetejére nyomkodjuk.

3. 180°C-os sütőben 15 percig sütjük. 

4. A sütőből kivéve megvárjuk, míg langyosra hűlnek és összeállnak a tepsiben, majd mehetnek egy rácsra is, hogy teljesen kihűljenek, de már így langyosan is lehet belőle falatozni.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük