Egészséges és finom fánkok. Gluténmentes, tejmentes és tojásmentes – remélem ez segítség néhányotoknak. 🙂
Ebben a videóban még az elkészítését is bemutatom Nektek.
A két fontos összetevő:
❤
VEGÁN, GLUTÉNMENTES CSOKIS-BANÁNOS MINIFÁNKOK
Mennyiség: 14 db minifánk
hozzávalók
fánk tésztához: 2 ek lenmagpehely 1,5 dl növényi tej 3 érett banán 4 ek kókuszolaj 1 tk vanília kivonat 150 g barnaköles liszt 30-50 g kakaópor (én 50 g-ot használtam) 1/2 tk só 1 tk sütőpor csokimázhoz: 5 ek kakaópor 3 ek kókuszolaj 3 ek kókuszvirág szirup 2-3 ek növényi tej
elkészítés
1. A fánkhoz a lenmagpelyhet elkeverjük a növényi tejben és 5 percig pihentetjük. 2. 3 érett banánt villával összetörünk és összekeverjük a nedves hozzávalókkal. 3. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük a tésztát. 4. Szilikonos sütőformába töltjük a tésztát és 190°C-on 20-25 percig sütjük. 5. A csokimázhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük. 6. A kihűlt fánkokat belemártjuk a csokoládé mázba, banánnal, pisztáciával tálalhatjuk.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!