Egészséges és finom fánkok. Gluténmentes, tejmentes és tojásmentes – remélem ez segítség néhányotoknak. 🙂

Ebben a videóban még az elkészítését is bemutatom Nektek.

A két fontos összetevő:

lenmag
érett banán

 ❤


VEGÁN, GLUTÉNMENTES CSOKIS-BANÁNOS MINIFÁNKOK

Mennyiség: 14 db minifánk
hozzávalók
fánk tésztához:
2 ek lenmagpehely
1,5 dl növényi tej
3 érett banán
4 ek kókuszolaj
1 tk vanília kivonat
150 g barnaköles liszt
30-50 g kakaópor (én 50 g-ot használtam)
1/2 tk só
1 tk sütőpor

csokimázhoz:
5 ek kakaópor
3 ek kókuszolaj
3 ek kókuszvirág szirup
2-3 ek növényi tej

elkészítés
1. A fánkhoz a lenmagpelyhet elkeverjük a növényi tejben és 5 percig pihentetjük.

2. 3 érett banánt villával összetörünk és összekeverjük a nedves hozzávalókkal.

3. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük a tésztát.

4. Szilikonos sütőformába töltjük a tésztát és 190°C-on 20-25 percig sütjük.

5. A csokimázhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük.

6. A kihűlt fánkokat belemártjuk a csokoládé mázba, banánnal, pisztáciával tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük