Egy újabb gyorsan összekészíthető sütivel készültem Nektek, aminek fűszerezését variálhatjátok is akár.

Az extra gyorsan elkészíthető fügelekvár receptet is leírom nektek, hogy legyen valami finomság is a banánkenyérre.




❤
VEGÁN, GLUTÉNMENTES BANÁNKENYÉR + GYORS FÜGELEKVÁR
Mennyiség: 1 banánkenyér

hozzávalók
250 g zabpehelyliszt 40 g nádcukor (egyéb édesítő) 2 ek lenmagliszt 1 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 2 ek kakaópor csipet só 1 tk fahéj 3 érett banán 3 ek kókuszolaj 300 ml mandulatej 1 tk vanília kivonat fügelekvárhoz: 3 nagy érett füge
elkészítés
1. A száraz hozzávalók összekeverése után, egy külön tálban a nedves hozzávalókat a banánokkal botmixerrel csomómentesre turmixoljuk vagy villával összetörjük. 2. A banános masszát a száraz hozzávalókhoz keverjük, amíg teljesen egyneművé válik. 3. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, banánnal díszítjük. 4. 180°C-on 50-55 percig sütjük. 5. Miután kihűlt, kivesszük a formából és szeletelhetjük. 6. A fügelekvárhoz a fügéket botmixerrel pürésítjük, befőttes üvegbe tesszük. Hűtőben néhány napig tárolhatjuk. 7. A banánkenyeret a fügelekvárral megkenve tálalhatjuk.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!