Egy újabb gyorsan összekészíthető sütivel készültem Nektek, aminek fűszerezését variálhatjátok is akár.

Az extra gyorsan elkészíthető fügelekvár receptet is leírom nektek, hogy legyen valami finomság is a banánkenyérre.

 ❤


VEGÁN, GLUTÉNMENTES BANÁNKENYÉR + GYORS FÜGELEKVÁR

Mennyiség: 1 banánkenyér
hozzávalók
250 g zabpehelyliszt
40 g nádcukor (egyéb édesítő)
2 ek lenmagliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 ek kakaópor
csipet só
1 tk fahéj
3 érett banán
3 ek kókuszolaj
300 ml mandulatej
1 tk vanília kivonat

fügelekvárhoz:
3 nagy érett füge

elkészítés
1. A száraz hozzávalók összekeverése után, egy külön tálban a nedves hozzávalókat a banánokkal botmixerrel csomómentesre turmixoljuk vagy villával összetörjük.

2. A banános masszát a száraz hozzávalókhoz keverjük, amíg teljesen egyneművé válik.

3. Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, banánnal díszítjük.

4. 180°C-on 50-55 percig sütjük.

5. Miután kihűlt, kivesszük a formából és szeletelhetjük.

6. A fügelekvárhoz a fügéket botmixerrel pürésítjük, befőttes üvegbe tesszük. Hűtőben néhány napig tárolhatjuk.

7. A banánkenyeret a fügelekvárral megkenve tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük