Huhh, annyi elnevezést tudnék írni a címbe: vegán, gluténmentes, almás-fahéjas töltelékes, hajdinalisztes muffinok. Na, valami ilyesmi lenne a cím, ha nem nézne ki furán a többi recept között.😄 De igyekeztem lerövidíteni, amennyire csak lehet.

Tele vannak a piacok, üzletek szépséges almákkal, különféle színekben pompázva, főleg mostanság. Így mikor lenne a legjobb idő arra, hogy megosszam Veletek ezt a receptet, ha nem most. Nekem a kedvencem mindig is az az igazi savanyú alma volt, a választásom most is egy savanykásabb ízvilágú fajtára esett. Mi nagyon szeretjük a tésztában megbújó savanykás tölteléket, de nyugodtan választhattok szép piros, édes almát is hozzá.

Az elkészítését videóban is megmutatom.😊

 ❤


VEGÁN, GLUTÉNMENTES ALMÁS HAJDINA-MUFFINOK

Mennyiség: 12 darab
hozzávalók
150 g hajdinaliszt
50 g zabpehelyliszt
50 g zabpehely
csipet só
1 tk sütőpor
3-4 ek kókuszcukor
2 érett banán
2 ek lenmagpehely+4 ek növényi tej
2 ek mogyoróvaj
1,5 dl konzerves kókusztej
1 dl növényi tej
töltelék: 2 db kisebb alma, fahéj, citromlé

elkészítés
1. A töltelékhez az almát felkockázzuk és a fahéjjal, citromlével puhára pároljuk. 

2. A banánokat villával pürésítjük, és a hozzávalókat csomómentesen hozzákeverjük. 

3. A muffin tepsibe kanalazunk a forma feléig a tésztából, majd az almás töltelékből a tészta közepére teszünk, és erre kanalazunk a tésztából újra. 

4. A tetejét díszíthetjük almaszeletekkel és fahéjjal. 200°C-on 20 percig sütjük. 

5. Ha kicsit kihűltek, kivehetjük a formákból.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük