Huhh, annyi elnevezést tudnék írni a címbe: vegán, gluténmentes, almás-fahéjas töltelékes, hajdinalisztes muffinok. Na, valami ilyesmi lenne a cím, ha nem nézne ki furán a többi recept között.😄 De igyekeztem lerövidíteni, amennyire csak lehet.
Tele vannak a piacok, üzletek szépséges almákkal, különféle színekben pompázva, főleg mostanság. Így mikor lenne a legjobb idő arra, hogy megosszam Veletek ezt a receptet, ha nem most. Nekem a kedvencem mindig is az az igazi savanyú alma volt, a választásom most is egy savanykásabb ízvilágú fajtára esett. Mi nagyon szeretjük a tésztában megbújó savanykás tölteléket, de nyugodtan választhattok szép piros, édes almát is hozzá.
Az elkészítését videóban is megmutatom.😊
❤
VEGÁN, GLUTÉNMENTES ALMÁS HAJDINA-MUFFINOK
Mennyiség: 12 darab
hozzávalók
150 g hajdinaliszt 50 g zabpehelyliszt 50 g zabpehely csipet só 1 tk sütőpor 3-4 ek kókuszcukor 2 érett banán 2 ek lenmagpehely+4 ek növényi tej 2 ek mogyoróvaj 1,5 dl konzerves kókusztej 1 dl növényi tej töltelék: 2 db kisebb alma, fahéj, citromlé
elkészítés
1. A töltelékhez az almát felkockázzuk és a fahéjjal, citromlével puhára pároljuk. 2. A banánokat villával pürésítjük, és a hozzávalókat csomómentesen hozzákeverjük. 3. A muffin tepsibe kanalazunk a forma feléig a tésztából, majd az almás töltelékből a tészta közepére teszünk, és erre kanalazunk a tésztából újra. 4. A tetejét díszíthetjük almaszeletekkel és fahéjjal. 200°C-on 20 percig sütjük. 5. Ha kicsit kihűltek, kivehetjük a formákból.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!