Maradék piskóta, sütemény tészta megmentésére is tökéletes ez a pohárdesszert.
De ha állagban nem sikerül egy süti, akkor is bevethető ez a recept a felhasználására.
Persze nem csak „muszájból” készülhet el a parfénk, készíthetünk emiatt is piskótát vagy használhatunk kekszet is.
Néhány egyszerű hozzávaló, egy botmixer vagy turmixgép, egy kis fagyasztott gyümölcs és már csak rétegezni kell.

PARFÉ

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, ne tévesszen meg senkit ez a hangzatos név.
Krémes pohárdesszert, fagyos gyümölccsel.
A szép rétegeket mindenképp mutassátok meg egy átlátszó üveg pohárkában vagy üvegcsében.

MEGMARADT PISKÓTA VAGY BOLTI KEKSZ IS TÖKÉLETES HOZZÁ

Amikor elkészítettem a mangós-kókuszos panna cotta szeleteket, a vegán cukormentes piskótának a tetejét szép egyenesre vágtam, ekkor megmaradt egy kevés piskóta.
Ennek a felhasználására készült ez a pohárdesszert.
De készíthető a kedvenc kekszetekből, csak összetördelitek nagyobb darabokra és mehet is a rétegezés.

VEGÁN CUKORMENTES SAJTTORTA KRÉM

Igazából nagyon egyszerű dolog ez a krém, ezt is csak a neve teszi extrábbá.

Csak néhány evőkanál mag kell hozzá, ez lehet a sokak által használt kesudió is, de én azt ritkán használok a receptjeimben, mert vannak nála olcsóbb és környezetnek kedvesebb olajos magvak is. Ilyen például az ebben a receptben használt, napraforgó mag, amivel én nagyon szeretek krémeket készíteni.

Olcsó, bárhol megtalálható és nagyon finom, karakteres ízt ad az elkészült ételnek.

Bátorítalak Titeket is, hogy a kesudió vagy a mandula helyett néha helyettesítsétek be a napraforgómagot a receptekbe.

VEGÁN, CM MEGGYES „SAJTTORTA” PARFÉ

Mennyiség: 2 adag

hozzávalók
"SAJTTORTA" KRÉM:
5 ek napraforgó mag
1 ek citromlé
3 ek kókusztej (én konzerveset használtam)
1 tk vanília kivonat
2 ek xilit

RÉTEGEZÉS:
fagyasztott meggy
megmaradt piskóta/keksz
(az ehhez használt cukormentes vegán piskóta receptemet itt találod)

elkészítés
1. A sajttorta krémhez a hozzávalókat egy magasabb falú edényben botmixerrel krémesítjük.

2. Egy pohárban/befőttes üvegben rétegezzük, egy réteg piskóta/keksz, majd jöhet a sajttorta krém, a meggy és így tovább, amíg meg nem telik szépen a pohárkánk.

3. A tetejét meggyel díszíthetjük.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük