A brokkoli krémleves az egyik legtöbbet készített krémleves nálunk. Többféle módon is készítettem már, most ezt a tejszínes változtatot mutatnám meg Nektek.
Igazán krémes, ízgazdag, csodás színvilággal. Engem ezekkel a tulajdonságokkal meg is lehet venni, ha levesről van szó… 🙂
Aki nem igazán szereti a brokkolit, így biztosan megkedveli. Csak a szép zöld színe emlékeztet a brokkolirózsákra. Ízében nagyon jó kis harmóniákat hozhatunk létre a leves készítésénél, valamint a tálalásnál.
És még egy érv mellette: gyorsan elkészíthető, a brokkolirózsák hamar megfőnek, amit aztán összeturmixolunk, majd pár perc alatt besűrítjük a levest. Így még pont marad egy kis időnk a díszítéshez is! 🙂

A brokkoli krémleves az egyik legtöbbet készített krémleves nálunk. Többféle módon is készítettem már, most ezt a tejszínes változtatot mutatnám meg Nektek.
Igazán krémes, ízgazdag, csodás színvilággal. Engem ezekkel a tulajdonságokkal meg is lehet venni, ha levesről van szó… 🙂
Aki nem igazán szereti a brokkolit, így biztosan megkedveli. Csak a szép zöld színe emlékeztet a brokkolirózsákra. Ízében nagyon jó kis harmóniákat hozhatunk létre a leves készítésénél, valamint a tálalásnál.
És még egy érv mellette: gyorsan elkészíthető, a brokkolirózsák hamar megfőnek, amit aztán összeturmixolunk, majd pár perc alatt besűrítjük a levest. Így még pont marad egy kis időnk a díszítéshez is! 🙂

ÖTLETEK TÁLALÁSHOZ
mutasd meg, mi van benne
Ilyen hozzávaló lehet például a cayenne bors vagy a fokhagyma, amit pirított szeletek formájában tehetünk a levesre. De hagyhatunk pár db brokkoli rózsát is, amiket megpirítva tálalunk a krémlevesen.
valami színes
A gazdag, zöld árnyalatban pompázó levesünknek nagyon jól áll mindenféle szín, de az igazi kiegészítői a lila és a piros színű finomságok, hiszen ezek a zöld szín komplementerei.
Ezért mutat olyan jól a levesen ez a lilaburgonya chips is, valamint a pirosan izzó cayenne bors darabok is.

valami művészi
Az ételkészítés maga a művészet számomra. Hogy mire is gondolok akkor ennél a pontnál?
Művészkedjünk még egy kicsit a tálalásnál is!
Egy kevés tejszín vagy különböző olajok néhány mozdulattal elvégzett csepegtetése, rajzolata máris új szintre emeli az egyszerű levesünket. Próbáljátok ki! 🙂
valami ropogós
A leves krémes textúrájának kiemeléséhez használjunk valami ropogós feltétet.
Ez lehet zöldségchips, (pirított) magvak, kenyérkockák formájában is akár.
A textúrák kontrasztja mindig egy külön élményt nyújt, plusz élvezeti forrás a finom ízek mellett.
valami ízes
Persze, az is fontos szempont egy díszítő elemnél, hogy plusz ízeket csempésszünk az ételbe, így ez a pont sem maradhatott ki.
Nagyon jól áll a levesnek a friss, ropogós, illatos újhagyma, amit kis karikákban minden falatba elrejthetünk vagy a friss, aromás petrezselyem is egy ide illő finomság.

VEGÁN BROKKOLIKRÉMLEVES LILABURGONYA CHIPSSZEL
Mennyiség: 4 adag

hozzávalók
1 fej brokkoli víz só bors cayenne bors 3 gerezd fokhagyma 2 dl (növényi) tejszín 2-3 ek keményítő/liszt
elkészítés
1. A brokkolit rózsáira szedjük (én a szárát is felkockázom, ahol kell megpucolom), hideg vízzel átöblítjük. 2. Egy lábasba tesszük a brokkolirózsákat, felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen a zöldségeket. 3. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, 3 gerezd tiszított fokhagymát is beleteszünk. Fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. 4. Mikor már puhák a zöldségek, levesszük a tűzhelyről és botmixerrel krémesre turmixoljuk a lábasban. 5. Egy tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt a tejszínnel. 6. Ezután visszatesszük a tűzhelyre a levesalapot, hozzáadjuk a keményítős tejszínt is a leveshez és újra felforraljuk. Kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük a krémlevest. A lilaburgonya chips elkészítése: A lilaburgonyákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé a szeleteket. 190°C-os sütőben pár perc alatt ropogósra sülnek a chipsek. díszítés Tálaláskor díszíthetjük tejszínnel, friss fűszernövényekkel, újhagyma karikákkal, magvakkal (szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag, stb), cayenne borssal és akár ilyen lilaburgonya chipsszel is.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!