A brokkoli krémleves az egyik legtöbbet készített krémleves nálunk. Többféle módon is készítettem már, most ezt a tejszínes változtatot mutatnám meg Nektek.

Igazán krémes, ízgazdag, csodás színvilággal. Engem ezekkel a tulajdonságokkal meg is lehet venni, ha levesről van szó… 🙂

Aki nem igazán szereti a brokkolit, így biztosan megkedveli. Csak a szép zöld színe emlékeztet a brokkolirózsákra. Ízében nagyon jó kis harmóniákat hozhatunk létre a leves készítésénél, valamint a tálalásnál.

És még egy érv mellette: gyorsan elkészíthető, a brokkolirózsák hamar megfőnek, amit aztán összeturmixolunk, majd pár perc alatt besűrítjük a levest. Így még pont marad egy kis időnk a díszítéshez is! 🙂

A brokkoli krémleves az egyik legtöbbet készített krémleves nálunk. Többféle módon is készítettem már, most ezt a tejszínes változtatot mutatnám meg Nektek.

Igazán krémes, ízgazdag, csodás színvilággal. Engem ezekkel a tulajdonságokkal meg is lehet venni, ha levesről van szó… 🙂

Aki nem igazán szereti a brokkolit, így biztosan megkedveli. Csak a szép zöld színe emlékeztet a brokkolirózsákra. Ízében nagyon jó kis harmóniákat hozhatunk létre a leves készítésénél, valamint a tálalásnál.

És még egy érv mellette: gyorsan elkészíthető, a brokkolirózsák hamar megfőnek, amit aztán összeturmixolunk, majd pár perc alatt besűrítjük a levest. Így még pont marad egy kis időnk a díszítéshez is! 🙂

ÖTLETEK TÁLALÁSHOZ

mutasd meg, mi van benne

Ilyen hozzávaló lehet például a cayenne bors vagy a fokhagyma, amit pirított szeletek formájában tehetünk a levesre. De hagyhatunk pár db brokkoli rózsát is, amiket megpirítva tálalunk a krémlevesen.

valami színes

A gazdag, zöld árnyalatban pompázó levesünknek nagyon jól áll mindenféle szín, de az igazi kiegészítői a lila és a piros színű finomságok, hiszen ezek a zöld szín komplementerei.

Ezért mutat olyan jól a levesen ez a lilaburgonya chips is, valamint a pirosan izzó cayenne bors darabok is.

valami művészi

Az ételkészítés maga a művészet számomra. Hogy mire is gondolok akkor ennél a pontnál?

Művészkedjünk még egy kicsit a tálalásnál is!

Egy kevés tejszín vagy különböző olajok néhány mozdulattal elvégzett csepegtetése, rajzolata máris új szintre emeli az egyszerű levesünket. Próbáljátok ki! 🙂

valami ropogós

A leves krémes textúrájának kiemeléséhez használjunk valami ropogós feltétet.

Ez lehet zöldségchips, (pirított) magvak, kenyérkockák formájában is akár.

A textúrák kontrasztja mindig egy külön élményt nyújt, plusz élvezeti forrás a finom ízek mellett.

valami ízes

Persze, az is fontos szempont egy díszítő elemnél, hogy plusz ízeket csempésszünk az ételbe, így ez a pont sem maradhatott ki.

Nagyon jól áll a levesnek a friss, ropogós, illatos újhagyma, amit kis karikákban minden falatba elrejthetünk vagy a friss, aromás petrezselyem is egy ide illő finomság.

VEGÁN BROKKOLIKRÉMLEVES LILABURGONYA CHIPSSZEL

Mennyiség: 4 adag

hozzávalók
1 fej brokkoli
víz
só
bors
cayenne bors
3 gerezd fokhagyma
2 dl (növényi) tejszín
2-3 ek keményítő/liszt

elkészítés
1. A brokkolit rózsáira szedjük (én a szárát is felkockázom, ahol kell megpucolom), hideg vízzel átöblítjük.

2. Egy lábasba tesszük a brokkolirózsákat, felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen a zöldségeket.

3. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, 3 gerezd tiszított fokhagymát is beleteszünk. Fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.

4. Mikor már puhák a zöldségek, levesszük a tűzhelyről és botmixerrel krémesre turmixoljuk a lábasban.

5. Egy tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt a tejszínnel.

6. Ezután visszatesszük a tűzhelyre a levesalapot, hozzáadjuk a keményítős tejszínt is a leveshez és újra felforraljuk. Kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük a krémlevest.

A lilaburgonya chips elkészítése:
A lilaburgonyákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé a szeleteket.
190°C-os sütőben pár perc alatt ropogósra sülnek a chipsek.

díszítés
Tálaláskor díszíthetjük tejszínnel, friss fűszernövényekkel, újhagyma karikákkal, magvakkal (szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag, stb), cayenne borssal és akár ilyen lilaburgonya chipsszel is.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük