„Mit kíván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

A finom családi ebéd után ezt a napot már csak egy finom sütemény varázsolhatja még ünnepibbé… főleg, ha ez a március 15-höz illő köntösben pompázik.

Nemzeti színek, édes ízek, puha piskóta, csokoládés krém, ropogós étcsokoládé. Számomra ezek mind-mind ünnepi szavak, Ti is így gondoljátok? 🙂

Töltsétek szeretetben ezt a napot, pihenjetek, hogy újult erővel folytassuk utunkat, terveinket az év további napjain.

SZABADSÁG-SZELET MENTESEN

Mennyiség: 1 kenyérsütő formához

hozzávalók
PISKÓTA:
160 g búzaliszt
40 g mandulaliszt
130 g cukor
1/2 csomag sütőpor
csipet só
1 chia tojás (elkészítése lentebb olvasható)
1 tk vanília kivonat
70 g olvasztott margarin
200 ml víz

SZÍNEZÉS:
3 tk cékla por (a piros piskótához)
1 tk matcha por (a zöld piskótához)

KRÉM:
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1 ek kakaópor
2-3 ek cukor
220 ml növényi tej

CSOKOLÁDÉRÉTEG:
3/4 tábla étcsokoládé
1-2 tk olaj
csipet nagyobb szemű só

elkészítés
1. A chia tojáshoz egy tálkában 2 ek chia magot 6 ek vízben elkeverünk és 10-15 percig pihentetjük.

2. A piskótához egy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd csomómentesre keverjük a nedves hozzávalókkal egy habverő segítségével. Ne keverjük túl a sütőpor miatt.

3. A kikevert piskóta tésztát kis tálkákban 3 részre osztjuk és az egyikben a céklaport, a másikhoz a matcha port keverjük el, a harmadik tálkában lévőbe nem teszünk semmit.

4. Egy sütőpapírral bélelt kisebb sütőformába (én egy hosszúkás kenyérsütő formát választottam) beleöntjük a piskóta tésztát. Én egy sütőformát használtam, így egymás után sütöttem ki a színes piskótákat.

5. 175°C-os sütőben (én légkeverésen sütöttem) 15 percig sütjük.

6. Ezután kiemeljük a megsült piskótát a sütőpapírral együtt egy vágódeszkára és újra kibéleljük a formát, majd jöhet a következő színű piskótánk és így a harmadikkal is.

7. A krémhez a 170 ml növényi tejet felforrósítunk.

8. Egy kis tálkában, 50 ml növényi tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a kakaót és a cukrot.
 A forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt sűrű pudingot készítünk.

9. Az összeállításhoz a kihűlt piskótákról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a nemzeti zászlós minta alapján először a zöld piskótát helyezzük ugyanabba a sütőformába (sütőpapírral kibélelve), amiben sütöttük a piskótákat.

10. Ezután jöhet rá a krém fele, szépen elegyengetjük, majd a fehér piskótát ráhelyezzük, rányomkodjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a krémet. Ennek a tetejére kanalazzuk a krém másik felét és ráhelyezzük a piros piskótát is.

11.A tetejét vízgőz fölött olvasztott étcsokoládéval kenjük le és megszórhatjuk egy csipet nagyszemű sóval is.

12. Dermedésig hűtőbe tesszük.

13. A sütőpapír segítségével kiemelhetjük a formából, és meleg vízbe mártott éles késsel könnyen szeletekre vághatjuk.

14. Ha szép egyenletes téglalapokat szeretnénk belőle, érdemes levágni a széleiből is.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük