„Mit kíván a magyar nemzet. Legyen béke, szabadság és egyetértés.”
A finom családi ebéd után ezt a napot már csak egy finom sütemény varázsolhatja még ünnepibbé… főleg, ha ez a március 15-höz illő köntösben pompázik.
Nemzeti színek, édes ízek, puha piskóta, csokoládés krém, ropogós étcsokoládé. Számomra ezek mind-mind ünnepi szavak, Ti is így gondoljátok? 🙂
Töltsétek szeretetben ezt a napot, pihenjetek, hogy újult erővel folytassuk utunkat, terveinket az év további napjain.
❤
SZABADSÁG-SZELET MENTESEN
Mennyiség: 1 kenyérsütő formához
hozzávalók
PISKÓTA: 160 g búzaliszt 40 g mandulaliszt 130 g cukor 1/2 csomag sütőpor csipet só 1 chia tojás (elkészítése lentebb olvasható) 1 tk vanília kivonat 70 g olvasztott margarin 200 ml víz SZÍNEZÉS: 3 tk cékla por (a piros piskótához) 1 tk matcha por (a zöld piskótához) KRÉM: 1/2 csomag vaníliás pudingpor 1 ek kakaópor 2-3 ek cukor 220 ml növényi tej CSOKOLÁDÉRÉTEG: 3/4 tábla étcsokoládé 1-2 tk olaj csipet nagyobb szemű só
elkészítés
1. A chia tojáshoz egy tálkában 2 ek chia magot 6 ek vízben elkeverünk és 10-15 percig pihentetjük. 2. A piskótához egy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd csomómentesre keverjük a nedves hozzávalókkal egy habverő segítségével. Ne keverjük túl a sütőpor miatt. 3. A kikevert piskóta tésztát kis tálkákban 3 részre osztjuk és az egyikben a céklaport, a másikhoz a matcha port keverjük el, a harmadik tálkában lévőbe nem teszünk semmit. 4. Egy sütőpapírral bélelt kisebb sütőformába (én egy hosszúkás kenyérsütő formát választottam) beleöntjük a piskóta tésztát. Én egy sütőformát használtam, így egymás után sütöttem ki a színes piskótákat. 5. 175°C-os sütőben (én légkeverésen sütöttem) 15 percig sütjük. 6. Ezután kiemeljük a megsült piskótát a sütőpapírral együtt egy vágódeszkára és újra kibéleljük a formát, majd jöhet a következő színű piskótánk és így a harmadikkal is. 7. A krémhez a 170 ml növényi tejet felforrósítunk. 8. Egy kis tálkában, 50 ml növényi tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a kakaót és a cukrot. A forró tejhez öntjük és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt sűrű pudingot készítünk. 9. Az összeállításhoz a kihűlt piskótákról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a nemzeti zászlós minta alapján először a zöld piskótát helyezzük ugyanabba a sütőformába (sütőpapírral kibélelve), amiben sütöttük a piskótákat. 10. Ezután jöhet rá a krém fele, szépen elegyengetjük, majd a fehér piskótát ráhelyezzük, rányomkodjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a krémet. Ennek a tetejére kanalazzuk a krém másik felét és ráhelyezzük a piros piskótát is. 11.A tetejét vízgőz fölött olvasztott étcsokoládéval kenjük le és megszórhatjuk egy csipet nagyszemű sóval is. 12. Dermedésig hűtőbe tesszük. 13. A sütőpapír segítségével kiemelhetjük a formából, és meleg vízbe mártott éles késsel könnyen szeletekre vághatjuk. 14. Ha szép egyenletes téglalapokat szeretnénk belőle, érdemes levágni a széleiből is.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!