A kihívás harmadik receptje ez a gyönyörű narancssárga színű immunerősítő. 💪🏼
A smoothiekhoz nagyon hasonlóak a gyümölcs- és zöldséglevek is, azonban néhány különbséget és „jó tudni” gondolatot összegyűjtöttem nektek a juice-okról.
Te szoktál juice-okat készíteni?
Mik a juice-ok?
- A gyümölcs- és zöldséglevekkel tudjuk a legtöbb tápanyagot, vitaminokat a szervezetünkbe juttatni, anélkül, hogy nagyobb munkát kellene végeznie, hiszen a rostok nagyrésze nélkül kell felhasználnia a szervezetnek a tápanyagokat.
- Sokan, például a gyerekek is könnyebben fogadják el a gyümölcs, zöldségleveket, mint a rostos italokat, smoothiekat.
- Hidratáló hatása nagyon fontos, főleg, ha lédús alapanyagokat használunk.
Miért jótékony ez a C-vitaminbomba juice?
A C-vitamin:
- Az egyik legfontosabb vitaminunk.
- A szervezetünk nem képes raktározni, ezért rendszeres pótlására van szükség, hogy a szervezetünk egészségesen működjön.
- A szervezetünkben sok fontos folyamatot támogat:
- fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenállást,
- részt vesz a sebgyógyulásban,
- védelmet gyakorol a daganatos betegségekkel szemben,
- enyhíti az allergiás panaszokat (természetes antihisztamin hatású),
- erősíti a fogínyt,
- fokozza a vas- és rézfelszívódást.
Legfőbb forrásai pl. a paprika, citrusfélék, spenót, csipkebogyó, bogyós gyümölcsök, brokkoli, káposzta, sütőtök.
Így ez a citrusos, paprikával dúsított juice is C-vitamin forrásként szolgál.
kaliforniai paprika:
- C-vitamin tartalma a citrom és narancsénál is magasabb
- leginkább nyersen érvényesül a C-vitamin
- likopint tartalmaz, ami segít a rákos megbetegedések ellen harcolni
- gazdag A és B vitaminokban
- jelentős ásványi anyag tartalma van: magnézium, kálium, vas
- béta-karotin forrás
Itt találjátok a receptvideót, ha szívesen megnéznétek, hogyan készül ez az egyszerű és finom juice:
#smoothierutin 3. nap: Citrusos C-vitaminbomba juice
Mennyiség: 1 adag
hozzávalók
1 narancs 1 lime 1/2 kaliforniai paprika 1 répa
elkészítés
1. Előkészítés: A narancsot és lime-ot meghámozzuk, kimagozzuk. A kaliforniai paprikát félbevágjuk, magjaitól megszabadítjuk. A répát meghámozzuk. 2. Gyümölcscentrifugával vagy gyümölcspréssel levet készítünk belőlük. 3. Pohárba töltjük. Egészségetekre!
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #smoothierutin hashtaget!