A kihívás harmadik receptje ez a gyönyörű narancssárga színű immunerősítő. 💪🏼

A smoothiekhoz nagyon hasonlóak a gyümölcs- és zöldséglevek is, azonban néhány különbséget és „jó tudni” gondolatot összegyűjtöttem nektek a juice-okról.

Te szoktál juice-okat készíteni?

Mik a juice-ok?

  • A gyümölcs- és zöldséglevekkel tudjuk a legtöbb tápanyagot, vitaminokat a szervezetünkbe juttatni, anélkül, hogy nagyobb munkát kellene végeznie, hiszen a rostok nagyrésze nélkül kell felhasználnia a szervezetnek a tápanyagokat.
  • Sokan, például a gyerekek is könnyebben fogadják el a gyümölcs, zöldségleveket, mint a rostos italokat, smoothiekat.
  • Hidratáló hatása nagyon fontos, főleg, ha lédús alapanyagokat használunk.

Miért jótékony ez a C-vitaminbomba juice?

A C-vitamin:

  • Az egyik legfontosabb vitaminunk.
  • A szervezetünk nem képes raktározni, ezért rendszeres pótlására van szükség, hogy a szervezetünk egészségesen működjön.
  • A szervezetünkben sok fontos folyamatot támogat:
  • fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenállást,
  • részt vesz a sebgyógyulásban,
  • védelmet gyakorol a daganatos betegségekkel szemben,
  • enyhíti az allergiás panaszokat (természetes antihisztamin hatású),
  • erősíti a fogínyt,
  • fokozza a vas- és rézfelszívódást.

Legfőbb forrásai pl. a paprika, citrusfélék, spenót, csipkebogyó, bogyós gyümölcsök, brokkoli, káposzta, sütőtök.

Így ez a citrusos, paprikával dúsított juice is C-vitamin forrásként szolgál.

kaliforniai paprika:

  • C-vitamin tartalma a citrom és narancsénál is magasabb
  • leginkább nyersen érvényesül a C-vitamin
  • likopint tartalmaz, ami segít a rákos megbetegedések ellen harcolni
  • gazdag A és B vitaminokban
  • jelentős ásványi anyag tartalma van: magnézium, kálium, vas
  • béta-karotin forrás

Itt találjátok a receptvideót, ha szívesen megnéznétek, hogyan készül ez az egyszerű és finom juice:


#smoothierutin 3. nap: Citrusos C-vitaminbomba juice

Mennyiség: 1 adag

hozzávalók
1 narancs
1 lime
1/2 kaliforniai paprika
1 répa

elkészítés
1. Előkészítés: A narancsot és lime-ot meghámozzuk, kimagozzuk. A kaliforniai paprikát félbevágjuk, magjaitól megszabadítjuk. A répát meghámozzuk.

2. Gyümölcscentrifugával vagy gyümölcspréssel levet készítünk belőlük.

3. Pohárba töltjük. Egészségetekre!

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #smoothierutin hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük