Feltaláltam az ehető gyémántot.😌
Bármilyen alkalomra, egy „átlagos” és „nem átlagos” hétköznapra is illik ilyen menő panna cottát készíteni, nem?
Szerintem minden nap megérdemel egy ilyen gyémántot.😌💎
Én tejmentesen, vegán sűrítőanyaggal készítettem ezt a szépséget.🌱
Húsvét közeledtével pedig mi más lenne az ízesítése, mint a (szinte mindenki által szeretett) répatorta.🥕🧡
Teheted bármilyen menő formádba, vagy kis poharakba a panna cottát, én most kimaxoltam a sajátomat, ha engem kérdezel.😁😍
Te milyen formában tudnád még elképzelni?🥰



RÉPATORTA ÍZŰ VEGÁN PANNA COTTA
Mennyiség: 1 formához

hozzávalók
100 g répa 300 ml növényi tej + 100 ml 4-5 ek kókuszvirág cukor 1/2 tk őrölt gyömbér 1 tk őrölt fahéj 1 púpozott kk agar-agar
elkészítés
1. A répát felkarikázzuk és 300 ml növényi tejben puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk. 2. A répakrémet visszatesszük főni, fűszerezzük, ízesítjük. 3. A 100 ml növényi tejben elkeverjük az agar-agart és csomómentesre keverjük a répakrémben. Pár percig kevergetve főzzük, majd átszedjük a kiválasztott formákba. - Nekem picit habos volt a teteje, azt lekanalaztam, mielőtt a formába tettem (hogy szép legyen a végeredmény😁) 4. Dermedésig hűtőbe tesszük. (néhány óra, formától függően)
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!