Feltaláltam az ehető gyémántot.😌
Bármilyen alkalomra, egy „átlagos” és „nem átlagos” hétköznapra is illik ilyen menő panna cottát készíteni, nem?
Szerintem minden nap megérdemel egy ilyen gyémántot.😌💎

Én tejmentesen, vegán sűrítőanyaggal készítettem ezt a szépséget.🌱
Húsvét közeledtével pedig mi más lenne az ízesítése, mint a (szinte mindenki által szeretett) répatorta.🥕🧡

Teheted bármilyen menő formádba, vagy kis poharakba a panna cottát, én most kimaxoltam a sajátomat, ha engem kérdezel.😁😍
Te milyen formában tudnád még elképzelni?🥰

RÉPATORTA ÍZŰ VEGÁN PANNA COTTA

Mennyiség: 1 formához

hozzávalók
100 g répa
300 ml növényi tej + 100 ml
4-5 ek kókuszvirág cukor
1/2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt fahéj
1 púpozott kk agar-agar

elkészítés
1. A répát felkarikázzuk és 300 ml növényi tejben puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk.

2. A répakrémet visszatesszük főni, fűszerezzük, ízesítjük.

3. A 100 ml növényi tejben elkeverjük az agar-agart és csomómentesre keverjük a répakrémben. Pár percig kevergetve főzzük, majd átszedjük a kiválasztott formákba. - Nekem picit habos volt a teteje, azt lekanalaztam, mielőtt a formába tettem (hogy szép legyen a végeredmény😁)

4. Dermedésig hűtőbe tesszük. (néhány óra, formától függően)

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük