Zöldséget zöldséggel. Na jó, meg egy kis quinoával.😁 Nagyon szeretem a nyers zöldségeket is elropogtatni magában, főleg a répát(!!🐰), kedvenc nassolnivalóm. De a sült zöldségek egy teljesen más ízvilágot rejtenek magukban.

Az elkészítéséről a receptvideót itt nézhetitek meg:

Én ezekkel a zöldségekkel készítettem el most ezt az ételt, de az a jó benne, hogy éppen, amilyen zöldségeket találtok otthon, egy kis fűszerezéssel és pár perc sütéssel isteni finomra varázsolhatjátok.

A hozzávalók
főtt quinoa
kelbimbó
sárgarépa
fűszeres quinoa-saláta
quinoa-saláta sült zöldségekkel

 ❤


QUINOA FŰSZERES SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL

Mennyiség: 4 adag
hozzávalók
1 kicsi padlizsán
1 nagy cukkini
egy csokor répa
1-2 marék kelbimbó
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
néhány szem gomba
só, bors
Ras el hanout fűszerkeverék
olívaolaj
egy tál főtt quinoa
quinoa ízesítéséhez:
1 ek kapri bogyó
1 marék koktél paradicsom
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
tetejére:
koktélparadicsom
csíráztatott napraforgómag
salátakeverék, spenótlevelek
bazsalikom

elkészítés
1. A quinoát megfőzzük. Én 2 dl quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 percig alacsony lángon kevergetve főztem, majd 10 percre lefedtem főzés után.

2. Előkészítjük a zöldségeket. Én a répát, cukkinit, padlizsánt olívaolajjal, fűszerezve, külön, előbb tettem be a sütőbe. Majd ezután a gombát, kelbimbót és a hagymákat is betettem egy külön tepsiben, olívaolajjal, sóval. A répás adagot kb. 35-40 percig sütöttem 200°C-on, a kelbimbósat kb. 20-25 percig.

3. Amíg sülnek a zöldségek, elkészíthetjük a quinoához a szószunkat: apróra összevágunk kapri bogyót, miniparikat, fokhagymát, majd belekeverjük a quinoába egy kis olívaolajjal.

4. Tálalhatjuk is magokkal, paradicsommal, salátával.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük