Zöldséget zöldséggel. Na jó, meg egy kis quinoával.😁 Nagyon szeretem a nyers zöldségeket is elropogtatni magában, főleg a répát(!!🐰), kedvenc nassolnivalóm. De a sült zöldségek egy teljesen más ízvilágot rejtenek magukban.
Az elkészítéséről a receptvideót itt nézhetitek meg:
Én ezekkel a zöldségekkel készítettem el most ezt az ételt, de az a jó benne, hogy éppen, amilyen zöldségeket találtok otthon, egy kis fűszerezéssel és pár perc sütéssel isteni finomra varázsolhatjátok.







❤
QUINOA FŰSZERES SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL
Mennyiség: 4 adag

hozzávalók
1 kicsi padlizsán 1 nagy cukkini egy csokor répa 1-2 marék kelbimbó 1 vöröshagyma 1 lilahagyma néhány szem gomba só, bors Ras el hanout fűszerkeverék olívaolaj egy tál főtt quinoa quinoa ízesítéséhez: 1 ek kapri bogyó 1 marék koktél paradicsom 1 gerezd fokhagyma olívaolaj tetejére: koktélparadicsom csíráztatott napraforgómag salátakeverék, spenótlevelek bazsalikom
elkészítés
1. A quinoát megfőzzük. Én 2 dl quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 percig alacsony lángon kevergetve főztem, majd 10 percre lefedtem főzés után. 2. Előkészítjük a zöldségeket. Én a répát, cukkinit, padlizsánt olívaolajjal, fűszerezve, külön, előbb tettem be a sütőbe. Majd ezután a gombát, kelbimbót és a hagymákat is betettem egy külön tepsiben, olívaolajjal, sóval. A répás adagot kb. 35-40 percig sütöttem 200°C-on, a kelbimbósat kb. 20-25 percig. 3. Amíg sülnek a zöldségek, elkészíthetjük a quinoához a szószunkat: apróra összevágunk kapri bogyót, miniparikat, fokhagymát, majd belekeverjük a quinoába egy kis olívaolajjal. 4. Tálalhatjuk is magokkal, paradicsommal, salátával.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!