Belül puha tészta, közte ragacsos fahéjréteggel, a tetején ropogós morzsakéreggel… Tökéletes sütemény a kávé mellé (is).
Ez a recept egy vegán változat, növényi tejjel és tojás nélkül.
Mivel én a kávé mellé készítettem, édesebb a végeredmény, mintha egyébként úgy készíteném, hogy magában fogyasztjuk.
…és ha már az édesnél tartunk:
különböző cukrokat találhattok a receptben:
A VILÁGOS TÉSZTÁHOZ
Ha ilyen árnyalatokban szeretnéd, hogy pompázzon a Te fahéjas süteményed is, akkor érdemes a puha tésztához világos színű cukrot (vagy édesítőt) használni, hogy ne színezze be sötétebbre a tésztát.
A RAGACSOS FAHÉJAS RÉTEGHEZ
A puha tésztát megédesítő ragacsos réteghez én kókuszvirág cukrot használtam, ami sötét színéről ismerhető fel. A fahéjjal keverve szépen kirajzolódik a világos tésztában.
A ROPOGÓS KÉREGHEZ
A tetején jól lepirult kéreghez szintén kókuszvirág cukrot használtam, így még csalogatóbb ez a sült kérges tető.
Jó sütögetést! ☺☕🍞
PUHA FAHÉJAS SÜTEMÉNY ROPOGÓS MORZSAKÉREGGEL
Mennyiség: 1 kenyérsütő formához
hozzávalók
PUHA TÉSZTA: 150 g búzaliszt 70 g barna rizsliszt 45 g mandulaliszt 160 g kristálycukor 2 tk sütőpor 60 ml olaj 220 ml növényi tej RAGACSOS RÉTEG: 6 ek kókuszvirág cukor 1 ek fahéj MORZSAKÉREG: 50 g margarin 5 ek kókuszvirág cukor 4 ek búzaliszt 1 ek fahéj
elkészítés
1. A morzsához a margarinnal összemorzsoljuk a hozzávalókat és félretesszük. 2. A ragacsos réteghez egy kis tálban összekeverjük a cukrot a fahéjjal és ezt is félretesszük. 3. A tésztához egy tálban először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd csomómentesre keverjük a nedves hozzávalókkal, de ne keverjük túl a sütőpor miatt. 4. Egy kiolajozott sütőformába öntjük a tészta felét, majd a ragacsos réteghez készített fahéjas cukrot óvatosan rászórjuk, hogy befedje a tésztát. 5. Ezután óvatosan rákanalazzuk/öntjük a tészta másik felét. 6. Rámorzsoljuk a tetejére az előtte összekészített margarinos morzsánkat. 7. 175°C-on (légkeverésen) 30-35 percig sütjük. 8. A legjobb kávéval fogyasztani, hogy a kesernyés és édes ízek harmóniáját élvezhessük. De az édesszájúak magában is fogyaszthatják.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!