Belül puha tészta, közte ragacsos fahéjréteggel, a tetején ropogós morzsakéreggel… Tökéletes sütemény a kávé mellé (is).

Ez a recept egy vegán változat, növényi tejjel és tojás nélkül.

Mivel én a kávé mellé készítettem, édesebb a végeredmény, mintha egyébként úgy készíteném, hogy magában fogyasztjuk.

…és ha már az édesnél tartunk:

különböző cukrokat találhattok a receptben:

A VILÁGOS TÉSZTÁHOZ

Ha ilyen árnyalatokban szeretnéd, hogy pompázzon a Te fahéjas süteményed is, akkor érdemes a puha tésztához világos színű cukrot (vagy édesítőt) használni, hogy ne színezze be sötétebbre a tésztát.

A RAGACSOS FAHÉJAS RÉTEGHEZ

A puha tésztát megédesítő ragacsos réteghez én kókuszvirág cukrot használtam, ami sötét színéről ismerhető fel. A fahéjjal keverve szépen kirajzolódik a világos tésztában.

A ROPOGÓS KÉREGHEZ

A tetején jól lepirult kéreghez szintén kókuszvirág cukrot használtam, így még csalogatóbb ez a sült kérges tető.

Jó sütögetést! ☺☕🍞

PUHA FAHÉJAS SÜTEMÉNY ROPOGÓS MORZSAKÉREGGEL

Mennyiség: 1 kenyérsütő formához

hozzávalók
PUHA TÉSZTA:
150 g búzaliszt
70 g barna rizsliszt
45 g mandulaliszt
160 g kristálycukor
2 tk sütőpor
60 ml olaj
220 ml növényi tej

RAGACSOS RÉTEG:
6 ek kókuszvirág cukor
1 ek fahéj

MORZSAKÉREG:
50 g margarin
5 ek kókuszvirág cukor
4 ek búzaliszt
1 ek fahéj

elkészítés
1. A morzsához a margarinnal összemorzsoljuk a hozzávalókat és félretesszük.

2. A ragacsos réteghez egy kis tálban összekeverjük a cukrot a fahéjjal és ezt is félretesszük.

3. A tésztához egy tálban először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd csomómentesre keverjük a nedves hozzávalókkal, de ne keverjük túl a sütőpor miatt.

4. Egy kiolajozott sütőformába öntjük a tészta felét, majd a ragacsos réteghez készített fahéjas cukrot óvatosan rászórjuk, hogy befedje a tésztát.

5. Ezután óvatosan rákanalazzuk/öntjük a tészta másik felét.

6. Rámorzsoljuk a tetejére az előtte összekészített margarinos morzsánkat.

7. 175°C-on (légkeverésen) 30-35 percig sütjük.

8. A legjobb kávéval fogyasztani, hogy a kesernyés és édes ízek harmóniáját élvezhessük.
 De az édesszájúak magában is fogyaszthatják.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük