A sós reggelik között igazán kiemelkedő helyet foglalhat el ez az egyszerű, de annál finomabb és laktatóbb babos kenyér.

Ez a csípős, paradicsomos-fehérbabos finomság frissen sült, ropogós kenyérre púpozva az igazi!

 ❤


PARADICSOMOS-FEHÉRBABOS KENYÉR

Mennyiség: 1 adag
hozzávalók
400 g konzerves fehérbab
100 g sűrített paradicsom
füstös chili (én Morita chilit használtam)
só, bors
csipet cukor
0,5-1 dl víz
tálaláshoz
kovászos kenyér
fokhagyma
bazsalikom levelek

elkészítés
1. A fehérbabot leszűrjük és leöblítjük. A szószhoz a chilit felaprítjuk.

2. Egy serpenyőben összeforraljuk a szósz hozzávalóit a bab kivételével. 

3. Ha a chili erejéből átvett a szósz is és elérte a kívánt állagot, beleforgatjuk a babot is, hogy átmelegítse teljesen.

4. Tálaláshoz a kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával és rákanalazunk a szószból. Díszíthetjük aprított bazsalikom levelekkel.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük