A sós reggelik között igazán kiemelkedő helyet foglalhat el ez az egyszerű, de annál finomabb és laktatóbb babos kenyér.
Ez a csípős, paradicsomos-fehérbabos finomság frissen sült, ropogós kenyérre púpozva az igazi!
❤
PARADICSOMOS-FEHÉRBABOS KENYÉR
Mennyiség: 1 adag
hozzávalók
400 g konzerves fehérbab 100 g sűrített paradicsom füstös chili (én Morita chilit használtam) só, bors csipet cukor 0,5-1 dl víz tálaláshoz kovászos kenyér fokhagyma bazsalikom levelek
elkészítés
1. A fehérbabot leszűrjük és leöblítjük. A szószhoz a chilit felaprítjuk. 2. Egy serpenyőben összeforraljuk a szósz hozzávalóit a bab kivételével. 3. Ha a chili erejéből átvett a szósz is és elérte a kívánt állagot, beleforgatjuk a babot is, hogy átmelegítse teljesen. 4. Tálaláshoz a kenyereket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával és rákanalazunk a szószból. Díszíthetjük aprított bazsalikom levelekkel.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!