Nagyon gyorsan összekeverhető tésztából készül és a tetejét úgy díszítitek, ahogy éppen kedvetek tartja. Itt az én díszítésem inspirációnak. 🙂


Annyira belejöttem az őszi sütésbe, hogy telis tele szórtam ezt a süteményt az ősz varázsával. Apukám azonnal rávágta, hogy mézespuszedli illata van, és tényleg!😁


Kinézetre szerintem a répatortára hasonlít, és hát igazából majdnem így készítem azt is. Ízre és illatra azonban már az ősz/tél ízeit adja vissza.

Iskolába/munkába friss körtével elcsomagolva ajánlom.

 ❤


ŐSZ VARÁZSA KÖRTÉS VEGÁN SÜTEMÉNY

Mennyiség: 1 piteformához
hozzávalók
180 g zabpehelyliszt
80 g teljeskiőrlésű búzaliszt
50 g darált dió
Csipet só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
Csipet szegfűszeg
Csipet friss reszelt gyömbér
120-150 g nádcukor ízlés szerint
250 ml növényi tej
1/2 tk vanília kivonat
4 ek kókuszolaj

Tetejére/díszítéshez: körte, dió, bármilyen gyümölcs

elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a nedves hozzávalókat és csomómentesre keverjük egy kézi habverővel, de nem szabad túlkeverni, csak, hogy ne maradjanak lisztdarabok.

2. Egy piteformába öntötjük a tésztát, körtével díszítjük és egy kevés nádcukrot szórunk a tetejére.

3. 180°C-os sütőben 35-40 percig sütjük, ha már nem tapad a tészta a fogpiszkálóra, akkor ki lehet venni, ne száradjon ki.

4. Hagyjuk kihűlni a formában, azután szeletelhetjük.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük