Nagyon gyorsan összekeverhető tésztából készül és a tetejét úgy díszítitek, ahogy éppen kedvetek tartja. Itt az én díszítésem inspirációnak. 🙂
Annyira belejöttem az őszi sütésbe, hogy telis tele szórtam ezt a süteményt az ősz varázsával. Apukám azonnal rávágta, hogy mézespuszedli illata van, és tényleg!😁
Kinézetre szerintem a répatortára hasonlít, és hát igazából majdnem így készítem azt is. Ízre és illatra azonban már az ősz/tél ízeit adja vissza.
Iskolába/munkába friss körtével elcsomagolva ajánlom.
❤
ŐSZ VARÁZSA KÖRTÉS VEGÁN SÜTEMÉNY
Mennyiség: 1 piteformához
hozzávalók
180 g zabpehelyliszt 80 g teljeskiőrlésű búzaliszt 50 g darált dió Csipet só 1 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 1 tk fahéj Csipet szegfűszeg Csipet friss reszelt gyömbér 120-150 g nádcukor ízlés szerint 250 ml növényi tej 1/2 tk vanília kivonat 4 ek kókuszolaj Tetejére/díszítéshez: körte, dió, bármilyen gyümölcs
elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a nedves hozzávalókat és csomómentesre keverjük egy kézi habverővel, de nem szabad túlkeverni, csak, hogy ne maradjanak lisztdarabok. 2. Egy piteformába öntötjük a tésztát, körtével díszítjük és egy kevés nádcukrot szórunk a tetejére. 3. 180°C-os sütőben 35-40 percig sütjük, ha már nem tapad a tészta a fogpiszkálóra, akkor ki lehet venni, ne száradjon ki. 4. Hagyjuk kihűlni a formában, azután szeletelhetjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!