Ígértem, hogy mutatok néhány felhasználási ötletet a 3 hozzávalós vegán krémtúróhoz.

Így hát készítettem belőle hamis sajttortákat. Ezek a mini „sajttorták” kerekedtek a vegán krémtúróból, egyetlen egy plusz hozzávalóval a sajttorta rétegben, valamint a tetszésetekre bízva az alapot.

MERT AZ ALAP LEHET…

kekszes:

Az általatok preferált kekszből néhányat összetörtök/ledaráltok és olvasztott margarinnal összekeveritek a darált kekszet, akár mézzel/agavé sziruppal/juhar sziruppal édesíthetitek is.

piskóta:

Találtok már nálam is piskóta recepteket, amik vegán étrendbe is beilleszthetőek.

ide kattintva egy cukormentes változatot találtok
ide kattintva mandulaliszttel dúsított színes piskótákat találtok

De nyugodtan használjátok a nektek már jól bevált piskóta recepteket.

pitetészta:

Itt is maradhattok a szokásos receptnél, de nálam is találtok már receptet pitetésztához.

ilyen például

kókuszlisztes pitetészta (vegán)
gluténmentes pitetészta (vegán)
zablisztes, gluténmentes pitetészta (vegán)

DÍSZÍTÉS

Ez a „sajttortácska” önmagában egyszerű (de nagyszerű), így javaslom dobjátok fel küllemében és ízeiben is friss gyümölcsökkel.

Nagyon jól állnak neki a bogyós gyümölcsök.

De friss gyümölcs hiányában se hagyjátok meztelenül ezeket a mini tortákat, kanalazzatok rá lekvárt, pudingot vagy olvasztott gyümölcsöket akár.

 ❤


MINI „SAJTTORTÁK” VEGÁN KRÉMTÚRÓBÓL

Mennyiség: 3 mini sajttorta
hozzávalók
az alaphoz
piskóta/pitetészta/kekszes alap

a "sajttorta" réteghez:
néhány ek házi vegán krémtúró
1-2 ek tápióka keményítő

elkészítés
1. A piskóta vagy kekszes alappal kibéleljük a szilikonos/muffin sütőforma alját 1-2 cm vastagon.
(Érdemes kibélelni 2 sütőpapírcsíkkal a formákat, hogy könnyen ki lehessen emelni majd.)

2. Tetejére kanalazzuk a "sajttorta" réteget.

3. 180°C-on 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető a piskóta.

4. A formában hagyjuk kihűlni. Friss gyümölcsökkel díszíthetjük.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük