Ígértem, hogy mutatok néhány felhasználási ötletet a 3 hozzávalós vegán krémtúróhoz.
Így hát készítettem belőle hamis sajttortákat. Ezek a mini „sajttorták” kerekedtek a vegán krémtúróból, egyetlen egy plusz hozzávalóval a sajttorta rétegben, valamint a tetszésetekre bízva az alapot.

MERT AZ ALAP LEHET…
kekszes:
Az általatok preferált kekszből néhányat összetörtök/ledaráltok és olvasztott margarinnal összekeveritek a darált kekszet, akár mézzel/agavé sziruppal/juhar sziruppal édesíthetitek is.
piskóta:
Találtok már nálam is piskóta recepteket, amik vegán étrendbe is beilleszthetőek.
ide kattintva egy cukormentes változatot találtok
ide kattintva mandulaliszttel dúsított színes piskótákat találtok
De nyugodtan használjátok a nektek már jól bevált piskóta recepteket.
pitetészta:
Itt is maradhattok a szokásos receptnél, de nálam is találtok már receptet pitetésztához.
ilyen például
kókuszlisztes pitetészta (vegán)
gluténmentes pitetészta (vegán)
zablisztes, gluténmentes pitetészta (vegán)

DÍSZÍTÉS
Ez a „sajttortácska” önmagában egyszerű (de nagyszerű), így javaslom dobjátok fel küllemében és ízeiben is friss gyümölcsökkel.
Nagyon jól állnak neki a bogyós gyümölcsök.
De friss gyümölcs hiányában se hagyjátok meztelenül ezeket a mini tortákat, kanalazzatok rá lekvárt, pudingot vagy olvasztott gyümölcsöket akár.

❤
MINI „SAJTTORTÁK” VEGÁN KRÉMTÚRÓBÓL
Mennyiség: 3 mini sajttorta

hozzávalók
az alaphoz piskóta/pitetészta/kekszes alap a "sajttorta" réteghez: néhány ek házi vegán krémtúró 1-2 ek tápióka keményítő
elkészítés
1. A piskóta vagy kekszes alappal kibéleljük a szilikonos/muffin sütőforma alját 1-2 cm vastagon. (Érdemes kibélelni 2 sütőpapírcsíkkal a formákat, hogy könnyen ki lehessen emelni majd.) 2. Tetejére kanalazzuk a "sajttorta" réteget. 3. 180°C-on 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető a piskóta. 4. A formában hagyjuk kihűlni. Friss gyümölcsökkel díszíthetjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!