Amikor egy gyors harapnivalóra vágysz, ez biztosan tökéletes választás.
Pár perc alatt előkészítheted és a következő napokra mindig lesz nassolnivalód vagy akár reggelid, ami:
- egészséges
- táplál
- hosszantartó energiát ad
- finom

A hozzávalókat a saját ízlésed és a konyhádban éppen megtalálható finomságok szerint alakíthatod.
Az én receptem most ezeket az összetevőket tartalmazza. 🙂


❤
MINDENMENTES SOKMAGVAS NYERS MÜZLISZELETEK
Mennyiség: 6-8 szelet

hozzávalók
12 db datolya 70 ml kókuszolaj 7 ek aprószemű zabpehely 4 ek nagy szemű zabpehely 1 ek chia mag 3 ek puffasztott barna rizs 2 ek napraforgó mag 3 ek csíráztatott hajdina 1 marék aszalt vörösáfonya 1 marék durvára tört dió, mandula pár kocka durvára vágott étcsokoládé tetejére: étcsokoládé liofilizált tőzegáfonya kókuszchips
elkészítés
1. A datolyákot kimagozzuk és egy tálba téve forró vízzel leöntjük. 10 percre állni hagyjuk benne. 2. Egy nagyobb tálban a müzliszelet száraz hozzávalóit összekeverjük. A datolyáról leöntjük a levet és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Hozzáadjuk a kókuszolajat is és kézzel összedolgozzuk. (A datolyát összeturmixolhatjuk is, én kézzel szét tudtam nyomkodni a magvakkal.) 3. Tetszőlegesen formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tálcán legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. 4. Ezután olvasztott étcsokoládéba mártjuk és díszíthetjük magvakkal, aszalványokkal is. 5. A csokoládé dermedéséig hűtőbe tesszük, de én utána is ott tárolom.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!