Ha szereted a Raffaellót, de a mentes finomságokat is, ezt a mentes kókuszos édességet mindenképp el kell készítened. Csupán 6-7 hozzávaló és pár perc kell hozzá, hogy ilyen szép és finom mentes kókuszgolyókkal lephesd meg a szeretteidet és persze magadat is. 🙂

MIÉRT MENTES?

gluténmentes, mert kókuszliszt és reszelék adja az alapját

vegán – tejmentes, mert kókusztejjel és kókuszolajjal készítjük

A kevés kókuszvirág cukrot is lecserélheted édesítőre. Csak egy kevés plusz édesség kedvéért kell bele a cukor/édesítő.

RAFFAELLO UTÁNZAT

Ugyanazt a végeredményt nem fogjuk kapni, hiszen az eredeti édességben van egy ropogós vékony ostya és az abban található krém is más érzetet nyújt. Én nagyon szeretem ezt az édességet, de ha otthon szeretnénk egy finom, ízvilágában hasonló egészségesebb kókuszgolyókat készíteni, ezt a receptet ajánlanám hozzá.

Szóval örülök, hogy mutathatok egy Raffaello ízvilágot idéző egészségesebb receptet Nektek!

KÖNNYŰ, SÜTÉS NÉLKÜLI KÓKUSZOS GOLYÓK

Néhány egyszerű hozzávaló, amit összedolgozunk egy tálban, majd golyókat formázunk belőle (elrejthetünk bennük mandulát is), meghempergetjük kókuszreszelékben – csak, hogy kimaxoljuk a kókuszos ízeket – és a hűtőben pihentetve várunk egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

Szerintem finomabb, ha a hűtőből kivéve picit hagyjuk szobahőmérsékleten a golyókat.

Ezek az egészségesebb raffello golyók tökéletesek gyors harapnivalónak is, akár edzés után, de útravalónak vagy akár ajándékba is nagyon jó választás (hadd ismerjék meg a barátaink is milyen finomak ezek a mentes raffaello folyók :)).

 ❤


MINDENMENTES RAFFAELLO GOLYÓK

Mennyiség: 12 db
hozzávalók
20 g kókuszliszt
20 g kókuszreszelék
1 ek kókuszvirág cukor
80-90 g konzerves kókusztej
45 g kókuszolaj
1 tk vanília aroma

az összeállításhoz:
blansírozott mandula
kókuszreszelék

elkészítés
1. A hozzávalókat összedolgozzuk és 10-15 percre hűtőbe tesszük a masszát, hogy a kókuszliszt kicsit megszívja magát.

2. A masszából golyókat formázunk, a belsejükben egy-egy mandulát rejthetünk el, majd kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat.

3. 1-2 órára hűtőbe tehetjük, hogy összeérjenek az ízek.

4. Kicsivel fogyasztás előtt érdemes kivenni a raffaello golyókat a hűtőből, szobahőmérsékleten jobban érezhetőek az ízei.

5. Hűtőben néhány napig eláll.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük