A vegán tekerhető zabpalacsintám receptjét és a tökéletesítése alatt szerzett tapasztalataimat megosztottam már Veletek (olvasd el, ha eddig nem tetted, ott leírtam az összes tippet, trükköt, amit a tökéletes zabpalacsinta sütéshez ajánlok), azonban ezek a palacsinták most más miatt lettek a főszereplők, egy más fűszerezést kaptak.

Mivel ez a palacsinta recept tojást nem tartalmaz, adta magát az ötlet, hogy mért ne színezhetném meg egy kis kurkumával a tésztát.
Fahéjjal és kurkumával fűszerezve, igazi őszi hangulatú palacsinta-reggelit kaphatunk.

❤
MINDENMENTES KURKUMÁS VÉKONY PALACSINTA
Mennyiség: 6-8 db

hozzávalók
200 g zabpehelyliszt 4,5 - 5 dl kókusztej csipet só csipet szódabikarbóna csipet - 1/2 tk kurkuma 1/2 tk fahéj
elkészítés
(teljes leírás a vegán zabpalacsinta alapreceptnél) 1. A tészta hozzávalóit egy botmixerrel vagy egy kézi habverővel csomómentesre keverem, majd legalább 10 percre állni hagyom. 2. A sütéshez a palacsintasütőt felforrósítom, ha szükséges, egy szilikoneecsettel kiolajozhatod. 3.A tésztából egy merőkanálnyit a serpenyőbe öntök és ha szükséges, a kanál aljával elegyengetem. 4. Pár percig sütöm az első oldalát, majd miután elvált a szélétől a tészta, megfordítom és a másik oldalát is megsütöm. 5. A kész palacsintákat egy tálban egymásra pakolom és hagyom picit hűlni őket így. 6. Tálaláshoz ötletek: juharszirup, gyümölcsök, lekvár, joghurt
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!