vegán tekerhető zabpalacsintám receptjét és a tökéletesítése alatt szerzett tapasztalataimat megosztottam már Veletek (olvasd el, ha eddig nem tetted, ott leírtam az összes tippet, trükköt, amit a tökéletes zabpalacsinta sütéshez ajánlok), azonban ezek a palacsinták most más miatt lettek a főszereplők, egy más fűszerezést kaptak.

Mivel ez a palacsinta recept tojást nem tartalmaz, adta magát az ötlet, hogy mért ne színezhetném meg egy kis kurkumával a tésztát.

Fahéjjal és kurkumával fűszerezve, igazi őszi hangulatú palacsinta-reggelit kaphatunk.

 ❤


MINDENMENTES KURKUMÁS VÉKONY PALACSINTA

Mennyiség: 6-8 db
hozzávalók
200 g zabpehelyliszt
4,5 - 5 dl kókusztej
csipet só
csipet szódabikarbóna
csipet - 1/2 tk kurkuma
1/2 tk fahéj

elkészítés
(teljes leírás a vegán zabpalacsinta alapreceptnél)
1. A tészta hozzávalóit egy botmixerrel vagy egy kézi habverővel csomómentesre keverem, majd legalább 10 percre állni hagyom.

2. A sütéshez a palacsintasütőt felforrósítom, ha szükséges, egy szilikoneecsettel kiolajozhatod. 

3.A tésztából egy merőkanálnyit a serpenyőbe öntök és ha szükséges, a kanál aljával elegyengetem.

4. Pár percig sütöm az első oldalát, majd miután elvált a szélétől a tészta, megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.

5. A kész palacsintákat egy tálban egymásra pakolom és hagyom picit hűlni őket így.

6. Tálaláshoz ötletek: juharszirup, gyümölcsök, lekvár, joghurt

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük