Frissítő citromos tésztában megbújó málnás meglepetés…
Választhatunk bármilyen formát, akár csak egy málnás korongot is tehetünk a muffinok belsejébe, de így a Valentin nap közeledtével, igazán találó ez a szívecskés belső.
Ennek a süteménynek az a szépsége még, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb alapanyagok alkotják.

Nagyon szeretek ilyen csodás alapanyagokkal dolgozni, amiben kedves segítőm a Biocity bioáruház. Náluk megtaláljátok az izgalmas alapanyagokat, például ehhez a citromos muffin recepthez is. ❤ – együttműködés


❤
MINDENMENTES CITROMOS MUFFIN MÁLNÁS SZÍVECSKE MEGLEPETÉSSEL
Mennyiség: 5-6 db

hozzávalók
száraz alap: (a citromos és málnás tésztához is) 200 g zabpehelyliszt 4 ek lenmagliszt 6 ek csicseriborsóliszt 1 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna csipet só 7 ek nyírfacukor a citromos tésztához: 250-270 ml rizstej 2 ek kókuszolaj 1 tk vanília kivonat 2 ek citromlé 1/2 tk citromhéj a málnás szívecskékhez: 4 ek mandulaliszt 1 ek tápióka keményítő 70 ml rizstej 1 marék olvasztott málna 1 ek kókuszolaj 1/2 tk vanília kivonat kókuszhabhoz: 1 konzerves kókusztej krémje 2 ek nyírfacukor 1 ek citromlé 2 ek kókuszliszt
elkészítés
1. A tésztához az alap száraz hozzávalókat összekeverjük. 2. A szívecskékhez: a száraz keverékből 4 evőkanálnyit egy másik tálba teszünk, ebből készül el a málnás alap a szívecskékhez. Ehhez hozzákeverünk még mandulalisztet és tápióka keményítőt is, valamint a fagyasztott málnát felolvasztjuk egy tálkában, majd a rizstejjel, kókuszolajjal, vanília kivonattal csomómentesre keverjük a színezett tésztát. 3. Egy kisebb sütőformába öntve, 175°C-on (én légkeveréssel sütöttem), 12 percig sütjük a piskóta szerű lapot. Kihűtjük. 4. Miután legalább langyosra hűlt a tészta, kiszúrjuk a szívecskéket (vagy bármilyen formákat). 5. A citromos muffin tésztához: a lisztes keverék megmaradt részéhez keverjük a hozzávalók listájában szereplő nedves összetevőket és csomómentesre keverjük ezt a tésztát is. 6. Muffin formába kanalazunk a citromos tésztából annyit, hogy a szívecskét a közepébe állíthassuk. 7. A szívecskékre kanalazzuk a citromos tészta maradékát és 175°C-on 20-25 percig sütjük. (érdemes megjegyezni a belsejében található meglepi formák irányát, ha utána szeretnénk kettévágni, hogy látszódjon a forma. :) 8. Míg hűlnek a muffinok, elkészítjük a krémet: A konzerves kókusztejet érdemes előtte fél órával a fagyasztóba tenni. A tetején lévő kókuszkrémet kikanalazzuk egy nagyobb tálba, édesítjük, ízesítjük, hozzáadjuk a kókuszlisztet, majd kézi mixerrel, habverővel habosra keverjük. 9. Egy habzsákba/zacskóba(kivágva az egyik csücskét) töltjük, majd a muffinok tetejére nyomunk belőle. 10. A megmaradt málnás piskóta szívekkel díszíthetjük.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!