Sütés nélkül is készíthetünk finom és szemkápráztató édességeket Valentin napra.
Ilyen ez a vegán, gluténmentes csodaszelet is, de azt hiszem már a képeken is megnyerőek. De azért csatolok egy rövid videót is róluk. 🙂
Izgalmas állagát a krémben a chia magok és az agar-agar adják, valamint az alsó rétegeként szolgáló magvak ropogóssága ad egy kellemes textúrát minden falatnak.
Néhány órát igénybe vesz ennek a sütinek az elkészítése, de a csodaszép eredményért megéri. És persze, ha egy általunk szeretett személynek készítjük, akkor mindenképp. 🙂

Ha elkészítenétek ezeket az izgalmas szeleteket, akkor izgalmas alapanyagokra is szükségetek lesz. Ha szívesen vásárolnátok az otthonotokból kényelmesen, a Biocity bioáruházban mindent megtaláltok ehhez a recepthez is!❤ – együttműködés

❤
MENTES CSOKIS-MÁLNÁS CHIA-SZELETEK SÜTÉS NÉLKÜL
Mennyiség: 7 szelet

hozzávalók
a tésztához: 7 ek zabpehely 4 ek tökmag 1 ek lenmag 2 ek kókuszliszt 5 ek kókuszvirág cukor 2 ek kakaópor 7 ek kókuszolaj a krémhez: 700 ml konzerves kókusztej 5 ek chia mag 1 tk vanília kivonat 6 ek kókuszvirág cukor a málnás réteghez: 1-2 marék fagyasztott málna az étcsokoládés réteghez: 1 tábla étcsokoládé a zselésítéshez: 200 ml kókusztej 4 tk agar-agar a díszítéshez: tökmag fagyasztva szárított tőzegáfonya
elkészítés
1. Az alsó tésztaréteghez a hozzávalókat összekeverjük és egy sütőpapírcsíkkal kibélelt forma aljába nyomkodjuk a süti alapját. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémes rétegeket. 2. A krémhez az alap hozzávalókat összekeverjük és legalább 20-30 percig pihentetjük, hogy a chia magtól zselésebbé váljon a krém. 3. Addig elkészítjük az ízesítéseket: - A málnás réteghez egy kisebb lábasban néhány percig felfőzzük a fagyasztott málnát. Ezután kihűtjük. - A csokis réteghez az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Ezt is langyosra hagyjuk kihűlni. 4. A krémet két részre osztjuk (amennyiben kétféle ízt készítünk) és az alap krémekbe keverjük a málnaszószt, valamint az étcsokoládé szószt. 5. Az agar-agar port néhány evőkanálnyi hideg kókusztejben elkeverjük, majd 200 ml kókusztejet felforrósítunk egy kis lábasban és hozzákeverjük a feloldott agar-agart. Pár percig főzzük, majd egyenlően elosztva hozzákeverjük a krémekhez. 6. Az egyik krémet rákanalazzuk a tésztaalapra, majd 20-25 percre betesszük a mélyhűtőbe. 7. Miután egy kicsi tartást kapott az alsó krém réteg, rákanalazzuk a másik ízt. 8. Legalább 4 órát, de egy egész éjszakát is pihenhet a mélyhűtőben. 9. Tálalásnál a sütőpapírcsík segítségével kiemelhetjük a formából, majd egy éles késsel szeleteket vágunk belőle. 10. Díszíthetjük magvakkal, szárított vagy aszalt gyümölcsökkel is.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!