Itthon még nem annyira ismert a kurkuma, én is próbálom beilleszteni a hétköznapjainkba ezt a szépséges arany fűszert. Ez a meleg kurkumás tej az egyik legegyszerűbb módja ennek.

És hogy miért szeretném én is egyre többet fogyasztani és a családommal is megszerettetni a kurkumát? Rengeteg jótékony hatásáról olvastam, hogy párat említsek: erős gyulladáscsökkentő hatású, segít puffadás ellen, serkenti a sejtregenerálódást, fájdalomcsillapító hatású. Szerintem minden nap segítségünkre lehet ez a fűszer, már csak ezeket a hatásokat is említve. Így mért ne innánk meg ezt a finom italt akár esténként? Nekem nincs érvem ellene.😊

A bors azért szerepel a hozzávalók között, mert segíti a felszívódást. Szóval azt ne felejtsétek ki belőle!😉

Készítettem egy Kurkumás zabkását is felhasználva ezt a kurkumás tejet. A linkre vagy a képre kattintva videót is találtok.☺️

 ❤


KURKUMÁS TEJ

Mennyiség: 2 adag
hozzávalók
4 dl mandulatej
1 tk őrölt kurkuma
1 ek agavé szirup
1/2 tk őrölt fahéj
csipet só
csipet frissen őrölt bors

elkészítés
1. A tejet az összes hozzávalóval kevergetve megmelegítjük.

2. Forralni nem szükséges, csupán a hozzávalók keveredjenek jól el a tejben.

3. Még melegen fogyasztható is.

4. Hűtőben lezárt befőttesüvegben tárolva 3-4 napig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes felrázni.

5. De felhasználhatod ebben a kurkumás zabkása receptben is (videós recept) 

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük