Itthon még nem annyira ismert a kurkuma, én is próbálom beilleszteni a hétköznapjainkba ezt a szépséges arany fűszert. Ez a meleg kurkumás tej az egyik legegyszerűbb módja ennek.
És hogy miért szeretném én is egyre többet fogyasztani és a családommal is megszerettetni a kurkumát? Rengeteg jótékony hatásáról olvastam, hogy párat említsek: erős gyulladáscsökkentő hatású, segít puffadás ellen, serkenti a sejtregenerálódást, fájdalomcsillapító hatású. Szerintem minden nap segítségünkre lehet ez a fűszer, már csak ezeket a hatásokat is említve. Így mért ne innánk meg ezt a finom italt akár esténként? Nekem nincs érvem ellene.😊
A bors azért szerepel a hozzávalók között, mert segíti a felszívódást. Szóval azt ne felejtsétek ki belőle!😉
Készítettem egy Kurkumás zabkását is felhasználva ezt a kurkumás tejet. A linkre vagy a képre kattintva videót is találtok.☺️
❤
KURKUMÁS TEJ
Mennyiség: 2 adag
hozzávalók
4 dl mandulatej 1 tk őrölt kurkuma 1 ek agavé szirup 1/2 tk őrölt fahéj csipet só csipet frissen őrölt bors
elkészítés
1. A tejet az összes hozzávalóval kevergetve megmelegítjük. 2. Forralni nem szükséges, csupán a hozzávalók keveredjenek jól el a tejben. 3. Még melegen fogyasztható is. 4. Hűtőben lezárt befőttesüvegben tárolva 3-4 napig fogyasztható. Fogyasztás előtt érdemes felrázni. 5. De felhasználhatod ebben a kurkumás zabkása receptben is (videós recept)
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!