Mert a mini ételek mindig cukik, nem?
Ezeknél a rózsaszín mini gofriknál biztosan bevált ez a méretcsökkentés. 🙂
Amellett, hogy a kisgyerekek rajonganak érte, felnőtteknek is izgalmasak lehetnek a harapnivaló gofrik.
SZÍNES GOFRIK EGÉSZSÉGESEN
Az egészség gyermeknapon is lehet szempont a finomságok készítésénél.
A gofrikat sokféle módon színezhetjük. A képeken látható rózsaszín harapnivalókat én most cékla porral varázsoltam hercegnőssé.
De készíthetünk még:
- zöld színűt: pl. matcha porral
- lilásat-kékeset: áfonyával
- pirosasat: málnával
- barnát: kakaóporral
- sárgát: kurkumával
Ti milyen színűt készítenétek és milyen alapanyaggal? 🙂
GOFRI TÉSZTA
Természetesen a szokásos gofri receptet is elővehetitek ehhez, aminél arra figyeljetek, hogy csak kevés tésztát öntsetek a gofrisütőbe a mini gofrikhoz.
Azonban készíthetitek ezzel a gyermeknapi recepttel is, mert ez gyerekekkel is mókás lehet.
Mitől másabb ez a recept?
Mert ennél nem folyékonyabb tésztából készítjük a gofrikat, hanem egy gyurmázható tésztából, amit a sütés előtt gombócokká formázunk. A gombóc készítést pedig a gyerekek is szeretik általában.
TÁLALÁS
Tálalhatjuk mély tányérban a kedvenc tejünkkel leöntve (akár kakaós tejjel is), vagy csokiszósszal lecsurgatva, pudinggal leöntve, tejszínhabbal díszítve.
Friss gyümölcsök is nagyon illenek a gofrikhoz.
De sok-sok finomság passzol, bármi, ami elfér a tányéron. 🙂
❤
HARAPNIVALÓ VEGÁN MINIGOFRIK CUKORMENTESEN
Mennyiség: 35-40 db minigofri
hozzávalók
200 g búzaliszt 5 g sütőpor 25 g xilit csipet só 90 g olvasztott margarin 1 tk vanília kivonat 95 ml kesudió tej opcionális 1 tk céklapor
elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd összedolgozzuk a nedves hozzávalókkal. Ha színezni szeretnénk, céklaport dolgozhatunk a tészta egy részébe vagy egészébe is. Készíthetünk "foltos" gofrikat: a fehér és a rózsaszín tésztából egy-egy gombócot kivéve egy gombóccá összenyomjuk a tésztákat valamint készíthetünk "márványos" gofrikat is: a fehér tésztába szórunk a céklaporból és nem dolgozzuk el teljesen a tésztában. 2. A tésztából kis gombócokat gyúrunk és ezeket a tésztagombócokat helyezzük a gofrisütőbe. 3. Én közepes hőfokon sütöttem 4-5 percig. Más gofrisütőknél ez eltérő lehet.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!