Mert a mini ételek mindig cukik, nem?

Ezeknél a rózsaszín mini gofriknál biztosan bevált ez a méretcsökkentés. 🙂

Amellett, hogy a kisgyerekek rajonganak érte, felnőtteknek is izgalmasak lehetnek a harapnivaló gofrik.

SZÍNES GOFRIK EGÉSZSÉGESEN

Az egészség gyermeknapon is lehet szempont a finomságok készítésénél.

A gofrikat sokféle módon színezhetjük. A képeken látható rózsaszín harapnivalókat én most cékla porral varázsoltam hercegnőssé.

De készíthetünk még:

  • zöld színűt: pl. matcha porral
  • lilásat-kékeset: áfonyával
  • pirosasat: málnával
  • barnát: kakaóporral
  • sárgát: kurkumával

Ti milyen színűt készítenétek és milyen alapanyaggal? 🙂

GOFRI TÉSZTA

Természetesen a szokásos gofri receptet is elővehetitek ehhez, aminél arra figyeljetek, hogy csak kevés tésztát öntsetek a gofrisütőbe a mini gofrikhoz.

Azonban készíthetitek ezzel a gyermeknapi recepttel is, mert ez gyerekekkel is mókás lehet.

Mitől másabb ez a recept?

Mert ennél nem folyékonyabb tésztából készítjük a gofrikat, hanem egy gyurmázható tésztából, amit a sütés előtt gombócokká formázunk. A gombóc készítést pedig  a gyerekek is szeretik általában.

TÁLALÁS

Tálalhatjuk mély tányérban a kedvenc tejünkkel leöntve (akár kakaós tejjel is), vagy csokiszósszal lecsurgatva, pudinggal leöntve, tejszínhabbal díszítve.

Friss gyümölcsök is nagyon illenek a gofrikhoz.

De sok-sok finomság passzol, bármi, ami elfér a tányéron. 🙂

 ❤


HARAPNIVALÓ VEGÁN MINIGOFRIK CUKORMENTESEN

Mennyiség: 35-40 db minigofri
hozzávalók
200 g búzaliszt
5 g sütőpor
25 g xilit
csipet só
90 g olvasztott margarin
1 tk vanília kivonat
95 ml kesudió tej

opcionális
1 tk céklapor

elkészítés
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd összedolgozzuk a nedves hozzávalókkal.
Ha színezni szeretnénk, céklaport dolgozhatunk a tészta egy részébe vagy egészébe is.
Készíthetünk "foltos" gofrikat:
a fehér és a rózsaszín tésztából egy-egy gombócot kivéve egy gombóccá összenyomjuk a tésztákat
valamint készíthetünk "márványos" gofrikat is:
a fehér tésztába szórunk a céklaporból és nem dolgozzuk el teljesen a tésztában.

2. A tésztából kis gombócokat gyúrunk és ezeket a tésztagombócokat helyezzük a gofrisütőbe.

3. Én közepes hőfokon sütöttem 4-5 percig. Más gofrisütőknél ez eltérő lehet.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük