Van még, van még ijesztgetős receptem👻🤗
Ha elkészítitek, mutassátok Ti milyen paprikafejeket vágtatok!😍🙃

 ❤


HALLOWEENI RÉMISZTŐ TÖLTÖTT PAPRIKAFEJEK

Mennyiség: 3 adag
hozzávalók
töltelékhez:
sült zöldségekhez:
2-3 marék felkockázott sütőtök
2-3 marék kelbimbó
őrölt köménymag
bors
só
olívaolaj

bulgurhoz:
olaj
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
cayenne bors
só
1 tk pirospaprika
1 dl bulgur
2 dl víz

3 nagy kaliforniai paprika

elkészítés
1. A felkockázott sütőtököt és a kelbimbókat fűszerezzük és olívaolajjal lelocsoljuk. 190°C-on kb. 15 perc alatt puhára sütjük.

2. A bulgurhoz a felaprított hagymát megdinszteljük egy kis olajon, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, megszórjuk cayenne borssal és pár percig pirítjuk. 

3. Ezután beleszórjuk a pirospaprikát, majd a jól átmosott bulgurt is ráöntjük. 

4. Felöntjük a bulgur kétszeresének megfelelő vízzel és sót adunk hozzá.

5. Ha felforrt, lefedve legalább 7 percig főzzük a legalacsonyabb lángon, közben néha megkeverve. Miután felszívta a vizet, lezárhatjuk.

6. A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk, a magokat kivágjuk belőle és a rémisztő arcokat is megformázzuk egy késsel.

7. A sült zöldségeket a bulgurhoz keverjük, majd beletöltjük a paprikákba. Ráhelyezzük a tetejüket és betesszük a 190°C-os sütőbe. Addig sütjük, míg kicsit összeesik a paprika húsa.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük