A hummuszt nagyon sokan szeretik. Köztük én is.😁Na de nem csak akkor ehetünk ilyen finomságot, ha megvesszük az üzletben a kész krémet, vagy elmegyünk egy étterembe és ott megkapjuk a kész ételt, hanem otthon is nagyon egyszerűen és gyorsan mi is elkészíthetjük a saját ízlésünkre szabva. Mert csak a recept hozzávalóira és egy turmixra/kézi botmixerre van szükségünk az elkészítéséhez. Különleges konyhai tudás sem kell hozzá, csupán az ízlelőbimbóink végzik a munka nagy részét, hogy kitapasztaljuk, milyen ízvilágra vágyunk. Az pedig nem egy rossz munka ugye?😉
Ez egy alaprecept, innen aztán mindenfelé lehet kalandozni, más-más zöldségekkel, fűszerekkel is lehet próbálkozni.
A csicseris hummusz egyébként nem csak, hogy finom, de a bélrendszerre is nagyon jó hatással van a rosttartalma miatt, és magas fehérjetartalma rendkívül jól feldob egy-egy étkezést.
❤
GYORS VEGÁN HUMMUSZ ALAPRECEPT
Mennyiség: 4 adag
hozzávalók
25 dkg konzerves csicseriborsó 10 dkg szezámkrémpor 3-4 ek olívaolaj 1-2 gerezd fokhagyma kb. 1/2 dl konzervlé 1 kk só fél citrom leve
elkészítés
1. Az összes hozzávalót krémesre turmixoljuk. 2. Tálaláskor meglocsolhatjuk olívaolajjal, díszíthetjük magvakkal, zöldségekkel. 3. Kísérője lehet pl. tortilla csipsz, zöldség hasábok, zöldségfasírtok.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!