❤
GLUTÉNMENTES, VEGÁN GYÜMÖLCSÖS GALETTE 3 ÍZBEN
Mennyiség: 3 kisebb galette
hozzávalók
a tésztához 150 g hajdinaliszt 50 g barna rizsliszt 40 g tápióka keményítő 1 ek eritrit 80 g kókuszolaj (nem olvasztott) 10-12 ek hideg víz a töltelékhez gyümölcsök 5 ek zabpehelyliszt 2 ek tápióka keményítő 3 ek eritrit 1-2 tk fahéj
elkészítés
1. A tésztához a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a kókuszolajjal (nem olvasztott formában), majd beledolgozzuk a részletekben hozzáadott hideg vizet is. Gombócot formázunk belőle és betesszük a hűtőbe 20-30 percre. 2. Addig elkészítjük a tölteléket. Tetszőleges gyümölcsöket karikázunk, szeletelünk és összekeverjük a zablisztes keveréket is a gyümölcsök alá. Ezek szívják majd fel a nedvességet és adnak finom ízt a süteményeknek. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből és annyi felé osztjuk, amennyi galette-t szeretnénk készíteni. Sütőpapíron kör alakra kinyújtjuk (nagyjából 2 mm-es vastagságúra) és a közepét megszórjuk a lisztes keverékkel. Erre a zablisztes alapra halmozzuk az előkészített gyümölcsöket úgy, hogy a kör széleit meghagyjuk a felhajtogatásra. 4. Felhajtogatjuk a széleket a gyümölcs kompozíciónk szélére. Óvatosan dolgozzunk, mert könnyen törik a tészta, de ugyanolyan könnyen össze is tapasztható. 5. Kókuszolajjal megkenjük a tészta széleit, mandulaszeletekkel díszítjük. 6. 180°C-on 20-25 percig sütjük. A sütési idő eltérhet a galette méretétől, valamint a gyümölcsök nedvességtartalmától.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!