❤


GLUTÉNMENTES, VEGÁN GYÜMÖLCSÖS GALETTE 3 ÍZBEN

Mennyiség: 3 kisebb galette
hozzávalók
a tésztához
150 g hajdinaliszt
50 g barna rizsliszt
40 g tápióka keményítő
1 ek eritrit
80 g kókuszolaj (nem olvasztott)
10-12 ek hideg víz

a töltelékhez
gyümölcsök
5 ek zabpehelyliszt
2 ek tápióka keményítő
3 ek eritrit
1-2 tk fahéj

elkészítés
1. A tésztához a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a kókuszolajjal (nem olvasztott formában), majd beledolgozzuk a részletekben hozzáadott hideg vizet is. Gombócot formázunk belőle és betesszük a hűtőbe 20-30 percre.

2. Addig elkészítjük a tölteléket.
Tetszőleges gyümölcsöket karikázunk, szeletelünk és összekeverjük a zablisztes keveréket is a gyümölcsök alá. Ezek szívják majd fel a nedvességet és adnak finom ízt a süteményeknek.

3. A tésztát kivesszük a hűtőből és annyi felé osztjuk, amennyi galette-t szeretnénk készíteni.
Sütőpapíron kör alakra kinyújtjuk (nagyjából 2 mm-es vastagságúra) és a közepét megszórjuk a lisztes keverékkel.
Erre a zablisztes alapra halmozzuk az előkészített gyümölcsöket úgy, hogy a kör széleit meghagyjuk a felhajtogatásra.

4. Felhajtogatjuk a széleket a gyümölcs kompozíciónk szélére. Óvatosan dolgozzunk, mert könnyen törik a tészta, de ugyanolyan könnyen össze is tapasztható. 

5. Kókuszolajjal megkenjük a tészta széleit, mandulaszeletekkel díszítjük.

6. 180°C-on 20-25 percig sütjük. A sütési idő eltérhet a galette méretétől, valamint a gyümölcsök nedvességtartalmától.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük