Ami jó pár éve biztosan megtalálható a konyhámban, az a zabpehely. Abból is az aprószeműt szeretem a legjobban.
És hogy miért fontos eleme a konyhámnak ez a gabona?
Mert sokoldalúan felhasználható:
– kenyerekhez
– fasírtokhoz
– süteményekhez
– kekszekhez
– müzlikhez
– kásákhoz
Mert rendkívül jó hatással van a szervezetre:
– könnyen emészthető
– csökkenti a koleszterinszintet
– gyulladásgátló
– ásványi anyagokban gazdag
– biztosítja a jó emésztést
– a bőr és a haj szépítője
Azt hiszem ezek után már tényleg mutathatom a receptet, hogy Ti is elkészíthessétek az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben variálható reggelit/desszertet, aminek az alapja ez a csodagabona.
Én így készítettem el most, de rengeteg módon ízesíthetjük, díszíthetjük.
Te milyen gyümölcsökkel, feltétekkel szereted a legjobban fogyasztani a zabkását?
FAHÉJAS ZABKÁSA MÁLNASZÓSSZAL
Mennyiség: 1 adag
hozzávalók
5 ek zabpehely 1 ek chia mag 1 tk fahéj 1 érett banán 2,5 dl meleg kókusztej TETEJÉRE: olvasztott málna
elkészítés
1. A hozzávalókat összekeverjük, majd legalább 30 percig pihenni hagyjuk. 2. Ha jól megszívta magát a zab, átkeverjük, majd olvasztott, összetört málnával, egyéb más gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!