Ami jó pár éve biztosan megtalálható a konyhámban, az a zabpehely. Abból is az aprószeműt szeretem a legjobban.

És hogy miért fontos eleme a konyhámnak ez a gabona?

Mert sokoldalúan felhasználható:

– kenyerekhez

– fasírtokhoz

– süteményekhez

– kekszekhez

– müzlikhez

– kásákhoz

Mert rendkívül jó hatással van a szervezetre:

– könnyen emészthető

– csökkenti a koleszterinszintet

– gyulladásgátló

– ásványi anyagokban gazdag

– biztosítja a jó emésztést

– a bőr és a haj szépítője

Azt hiszem ezek után már tényleg mutathatom a receptet, hogy Ti is elkészíthessétek az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben variálható reggelit/desszertet, aminek az alapja ez a csodagabona.

Én így készítettem el most, de rengeteg módon ízesíthetjük, díszíthetjük.

Te milyen gyümölcsökkel, feltétekkel szereted a legjobban fogyasztani a zabkását?

FAHÉJAS ZABKÁSA MÁLNASZÓSSZAL

Mennyiség: 1 adag

hozzávalók
5 ek zabpehely
1 ek chia mag
1 tk fahéj
1 érett banán
2,5 dl meleg kókusztej

TETEJÉRE:
olvasztott málna

elkészítés
1. A hozzávalókat összekeverjük, majd legalább 30 percig pihenni hagyjuk.

2. Ha jól megszívta magát a zab, átkeverjük, majd olvasztott, összetört málnával, egyéb más gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük