Annyira finomak ezek a fánkok, amennyire gusztusosak!

Ez az egyik alapreceptem, amikor fánktésztát készítek. Most viszont egy étcsokoládés tápiókapudinggal dobtam fel.

Készíthetitek a saját puding receptetek alapján, akár bolti pudingalappal is, a végeredmény biztos vagyok benne, hogy mennyei lesz.☺

A hozzávalók listájában láthattok egy kevés őrölt kurkumát is – ez fogja a szép színét adni a tésztának.

VEGÁN ÉTCSOKOLÁDÉS TÁPIÓKAPUDINGGAL TÖLTÖTT FÁNKOK

Mennyiség: 15 db fánk

hozzávalók
FÁNK:
500 g liszt
csipet só
1/4-1/2 tk őrölt kurkuma
1 csomag szárított élesztő
60 g kókuszvirág cukor
110 g olvasztott margarin
300 ml rizstej
1 tk vanília kivonat

olaj a sütéshez

TÁPIÓKAPUDING:
400 ml rizstej
4 ek tápióka keményítő
2 ek kakaópor
50 g étcsokoládé
1 tk rum aroma
4-5 ek kókuszvirág cukor
csipet só

elkészítés
1. A fánk tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, majd a nedves hozzávalókkal összedolgozzuk.

2. 5-7 percig dagasztjuk kézzel vagy egy spatula/fakanál segítségével, azután liszttel leszórjuk a tetejét és egy tiszta konyharuhával letakarva 1-1,5 órát kelesztjük.

3. Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk (nyújtófával vagy kézzel lenyomkodva). Egy nagyobb fánk szaggatóval vagy egy pohár szájával fánkocskákat szaggatunk belőle.

4. Ezeket a kiszaggatott fánkokat letakarva kelni hagyjuk 20-30 percre még.

5. Egy mélyebb lábasban olajat forrósítunk és a fánkokat belerakosgatjuk.

6. Az első oldal sütésénél letakarjuk egy fedővel, hogy szép szalagos fánkok legyenek majd - a megfordítás után már nem kell rá a fedő.

7. Oldalanként 2-3 percig kell sütni őket, ha több időre van szükség, akkor nem elég forró az olaj, úgy pedig túl olajos lesz majd a kisült tésztánk; ha viszont túl hamar megkapja a külsejét, vegyük lejjebb, mert nem fog megsülni a belseje a fánkoknak.

8. Papírtörlőre helyezzük őket, és hagyjuk őket kihűlni.

9. Addig elkészíthetjük az étcsokoládés tápiókapudingot:
 A hozzávalók között leírt tejből 5 evőkanálnyit kiveszünk egy kis tálkába és egy habverővel csomómentesre keverjük a tápióka keményítővel.

10. Egy kis lábasban felmelegítjük a rizstej másik részét, közben hozzákeverjük a többi hozzávalót is, hogy szépen felolvadjanak benne. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, hogy gőzölögjön.

11. Ezután beleöntjük az előre kikevert keményítőt és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük.
 Nekem még egész folyékony maradt, nem szerettem volna sűrűbbre készíteni, de utólag is lehet bele még keményítőt kikeverni és azzal besűríteni, ha sűrűbbre szeretnétek.

12. Pár percig hagyjuk langyosodni a pudingot, addig a fánkokat egy fakanál/evőpálcika/hurkapálca segítségével kiszúrjuk és csinálunk egy kis helyet a közepén a tölteléknek.

13. A tölteléket egy habzsák vagy kiskanál vagy akár egy tölcsér segítségével beletöltjük a fánkokba.

14. Ezután fahéjas kókuszvirág cukorba forgathatjuk a fánkokat.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük