Mutathatok egy finom és egészséges reggeli ötletet?

Egyébként tudtátok, hogy ma van a #palacsinta világnapja?🌎

Nekem is Anyukám szólt🧡de pont ezt a receptet szerettem volna megosztani Veletek ma!

Banánkenyér zabpalacsintáknak neveztem el ezeket a pihe-puha vegán finomságokat.

És hogy honnan a név?

A banán, a csokoládé darabok, a mandulaliszt, a fahéj és a vanília számomra a banánkenyér ízeit idézik – a pihe-puha tészta pedig a frissen sült banánkenyér textúráját.

És az a legjobb, hogy tálaláskor meg is extrázhatjuk banánszeletekkel, csokidarabokkal, manduladarabokkal vagy egyéb magvakkal.

A sütéshez néhány tapasztalat, tanács:

Én így csinálom: 1 evőkanálnyi tésztát lassan beleteszek a forró serpenyőbe, majd ezután még egy-két evőkanállal teszek a már kicsit stabilabb alapra. Így nem folyik szét vékonyra a palacsintánk, hanem szép vastag és puha lesz a végeredmény. A fordításnál óvatosan, lassú mozdulattal dolgozom, mert a sületlen fele még folyékonyabb állagú. Ha túl gyorsak vagyunk, akkor könnyen szétloccsanhat a serpenyőben, akkor már nem lesz magas a palacsintánk.

Azért ez így elég jó reggeli, nem? 🙂

tápláló

finom

ínycsiklandozó

egészséges

növényi

izgalmas

Nekem ezek a hívószavaim, amikor egy recepten töröm a fejem.

Nektek vannak ilyen alap tulajdonságok, amik azonnal megfognak Titeket egy receptnél? Meséljetek!

BANÁNKENYÉR ZABPALACSINTA VEGÁN, GLUTÉNMENTESEN

Mennyiség: 6 db

hozzávalók
1 érett banán
150 ml mandulatej
1 tk vaníliakivonat
1/2 tk őrölt fahéj
1 ek kókuszvirág cukor
2 tk sütőpor
2 ek mandulaliszt
6 ek zabpehelyliszt
étcsokoládé darabok
TÁLALÁS:
banánszeletek
étcsokoládé darabok
magvak

elkészítés
1. Egy tálban villával összetörjük a banánt, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük a csokoládé kivételével. Ezután keverjük bele a csokoládédarabokat is.

2. Ezt a masszát 10 percig pihentessük, hogy a zabliszt megszívja magát.

3. Kókuszolajos forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat. 

4. Tálalhatjuk banánszeletekkel, étcsokoládéval, magvakkal.

ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük