Mutathatok egy finom és egészséges reggeli ötletet?
Egyébként tudtátok, hogy ma van a #palacsinta világnapja?🌎
Nekem is Anyukám szólt🧡de pont ezt a receptet szerettem volna megosztani Veletek ma!
Banánkenyér zabpalacsintáknak neveztem el ezeket a pihe-puha vegán finomságokat.
És hogy honnan a név?
A banán, a csokoládé darabok, a mandulaliszt, a fahéj és a vanília számomra a banánkenyér ízeit idézik – a pihe-puha tészta pedig a frissen sült banánkenyér textúráját.
És az a legjobb, hogy tálaláskor meg is extrázhatjuk banánszeletekkel, csokidarabokkal, manduladarabokkal vagy egyéb magvakkal.

A sütéshez néhány tapasztalat, tanács:
Én így csinálom: 1 evőkanálnyi tésztát lassan beleteszek a forró serpenyőbe, majd ezután még egy-két evőkanállal teszek a már kicsit stabilabb alapra. Így nem folyik szét vékonyra a palacsintánk, hanem szép vastag és puha lesz a végeredmény. A fordításnál óvatosan, lassú mozdulattal dolgozom, mert a sületlen fele még folyékonyabb állagú. Ha túl gyorsak vagyunk, akkor könnyen szétloccsanhat a serpenyőben, akkor már nem lesz magas a palacsintánk.

Azért ez így elég jó reggeli, nem? 🙂
tápláló
finom
ínycsiklandozó
egészséges
növényi
izgalmas
Nekem ezek a hívószavaim, amikor egy recepten töröm a fejem.
Nektek vannak ilyen alap tulajdonságok, amik azonnal megfognak Titeket egy receptnél? Meséljetek!

BANÁNKENYÉR ZABPALACSINTA VEGÁN, GLUTÉNMENTESEN
Mennyiség: 6 db

hozzávalók
1 érett banán 150 ml mandulatej 1 tk vaníliakivonat 1/2 tk őrölt fahéj 1 ek kókuszvirág cukor 2 tk sütőpor 2 ek mandulaliszt 6 ek zabpehelyliszt étcsokoládé darabok TÁLALÁS: banánszeletek étcsokoládé darabok magvak
elkészítés
1. Egy tálban villával összetörjük a banánt, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük a csokoládé kivételével. Ezután keverjük bele a csokoládédarabokat is. 2. Ezt a masszát 10 percig pihentessük, hogy a zabliszt megszívja magát. 3. Kókuszolajos forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat. 4. Tálalhatjuk banánszeletekkel, étcsokoládéval, magvakkal.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!