Ha zabkását eszem, az esetek 90%-ában ezzel a recepttel készítem, legfeljebb egy-két hozzávalót variálva. Ez a recept az évek során alakult ki, azóta már érzésre készítem, mint sok más ételt is.

Akkor érzek magaménak egy receptet, ha nem gondolkodom a hozzávalók mennyiségén, hanem az ételkészítés effajta örömét élhetem át. Ez a szabadság, magabiztosság az, ami számomra megnyugtató egy borongós reggelen, amikor nem kell a receptben előírt mennyiségekre és hozzávalókra koncentráljak, hanem élvezhetem a csöndet és a reggel meghitt pillanatát.


És az pedig egy plusz boldogság, hogy a saját nevelésű szamócáinkkal díszíthettem a zabkásámat.





Ilyen az én idilli reggelem és reggelim képekben.
❤
AZ ÉN KEDVENC ZABKÁSA ALAPRECEPTEM
Mennyiség: 1 adag

hozzávalók
5-6 ek aprószemű zabpehely 1/2 ek lenmagpehely 1,5 dl növényi tej 1/2 érett banán csipet fahéj
elkészítés
1. A hozzávalókat összekeverem, a banánt, ha elég érett, csak szétnyomkodom főzés közben, de fel is lehet karikázni és úgy belekeverni a zabkásába. 2. Alacsony lángon, kevergetve, pár perc alatt eléri a kívánt állagot. 3. Tálkába öntöm és a hangulatomnak megfelelően díszítem, legyen az zabpehely, kakaóbabtöret, kendermag, friss gyümölcsök.
ELKÉSZÍTETTED EZT A RECEPTET?
Jelölj meg Instagram-on (@goodafterfood) és használd a #goodafterfood hashtaget!